zaterdag 18 april 2015 – 15.00 uur

ODE AAN GEORGE GERSHWIN 1
Menachem Har-Zahav – piano
“I Got Rhythm”

Ode aan George Gershwin in twee concerten door Menachem Har-Zahav

Menachem Har-Zahav
foto: Axel Breuer – Plan B Fotographie

Dit wil niemand missen: Meesterpianist Menachem Har-Zahav gaat in twee concerten op zaterdag 18 en zondag 19 april om 15.00 uur een eerbetoon geven aan George Gershwin in het programma “I got Rhythm”. Een spannend en jazzy programma met klassiekers zoals Rhapsody in Blue en An Americain in Paris. Ook de tijdloze hits uit Gershwin Songbook zoals I got Rhythm en The man I love worden uitgevoerd. Een veelzijdig concert vol dynamiek en muzikale virtuositeit.

Gershwin (1898-1937) was een muzikale alleskunner. Hij componeerde voor Broadway, maar schreef ook klassieke concerten. Veel van zijn titels werden gebruikt voor filmmuziek, terwijl anderen worden beschouwd als jazz standards. Hij verbond de Afro-Amerikaanse cultuur met hedendaagse symfonische muziek en schiep daarmee nieuwe klankwerelden. Menachem Har-Zahav gaat uit het veelomvattende werk van deze bijzondere componist van alles laten horen. Zijn interpretaties vol gevoel, humor en temperament worden door publiek en pers bejubeld.

Een recensie uit de Wertinger Zeitung meldde: “Har-Zahavs interpretatie van Gershwin was een onvergetelijke luisterervaring. De concertgangers waren totaal in trance en na afloop kreeg de pianist met een langdurig applaus als het ware een rode loper uitgespreid. Niet voor niets wordt deze pianist aangeduid als sterpianist van wereldklasse.”……“Har-Zahav is niet alleen een uitstekende pianist, hij is ook in staat traploos te schakelen tussen dancehall en Broadway, de Duitse romantiek en het Franse impressionisme, Street Parade, ragtime en blues.”

Har-Zahav werkt internationaal als solist met en zonder orkestbegeleiding. Al heel jong afgestudeerd werd hij directeur aan een conservatorium in Amerika. Studie lokte hem naar Engeland en momenteel woont hij in Duitsland waar hij zich geheel aan de muziek wijdt. Behalve concerten in Duitsland treedt hij op elders in Europa en al vele jaren komt hij met groot plezier in ’t Mosterdzaadje optreden.
www.menachem-har-zahav.com

Reacties zijn afgesloten.