vrijdag 3 april 2015 – 20.00 uur

Goede Vrijdag

MATTHEUS PASSION IN VOGELVLUCHT
Vocaal Kwartet Casuquo
Merel van Geest – sopraan
Merlijn Runia – alt
David van Lith – tenor
Joost van Tongeren – bas
Wim Voogd – piano
Margriet Andriesen – spreker

Mattheus Passion in vogelvlucht door vocaal kwartet Casuquo

Joost van Tongeren

Op Goede Vrijdag, 3 april om 20.00 uur wordt in ’t Mosterdzaadje de Mattheus Passion van J.S. Bach in vogelvlucht uitgevoerd door het Vocaal Ensemble Casuquo.

Vier professionele solisten met een grote liefde voor de muziek van Bach brengen de belangrijkste passages van de evangelist, de Christus en recitatieven en aria’s van sopraan, alt, tenor en bas. Ze worden begeleid door de pianist Wim Voogd.

Wim Voogd

Dat het mogelijk is de Mattheus Passion op deze manier uit te voeren, hebben ze vorig jaar al bewezen. Hun uitvoering in ’t Mosterdzaadje was indrukwekkende en ontroerend in eenvoud en overgave. Op veler verzoek, in een iets andere samenstelling is deze bijzondere uitvoering opnieuw te beleven. 

Joost van Tongeren zegt hierover: “Dit is het recept voor een levendige en doorzichtige Mattheus zoals u die nog nooit hoorde. Een Evangelist, de Christus, alle cruciale recitatieven die de verhaallijn in tact laten, koralen en koor delen met daarbij de mooiste aria’s voor sopraan, alt, tenor en bas. Geen volledige Mattheus Passion, maar wel een avondvullend programma waarin u elke stem en iedere muzikale nuance kunt volgen op een manier die alleen mogelijk is met een klein ensemble”.

De leden van Casuquo zijn:
Joost van Tongeren – bas
Merel van Geest – sopraan
Merlijn Runa – alt
David van Lith – tenor
Wim Voogd – piano
Margriet Andriesen – spreker

Reacties zijn afgesloten.