zondag 18 oktober 2015 – 15.00 uur

SAXOFOON & PIANO
Sander Beumer & Hans van Ham
“Strijken geblazen!”
Henry Eccles, Michail Glinka, Paul Hindemith, Eduard Tubin, Heitor Villa-Lobos, Max Bruch

Duo Beumer & Van Ham

Sander Beumer en Hans van Ham

“Strijken geblazen!”, zo heet het nieuwe programma van het Duo Beumer & Van Ham. Op zondag 18 oktober om 15.00 uur in ’t Mosterdzaadje wordt door Sander Beumer – saxofoon en Hans van Ham – piano werk uitgevoerd dat oorspronkelijk voor een strijkinstrument (altviool, cello) en piano is geschreven, of voor zowel altsaxofoon als altviool is bedacht.

Gespeeld wordt de Sonate van Henry Eccles (o.a. viool en contrabas), de (onvoltooide)Altvioolsonate van Michail Glinka, de Altvioolsonate op. 11, nr. 4 van Paul Hindemith en de Sonate van Eduard Tubin (voor zowel altsax als altviool). Verder van Heitor Villa-Lobos O Canto do Cisne Negro en de Romance voor altviool van Max Bruch.

  Het Duo Beumer & Van Ham  is vooral gespecialiseerd in de uitvoering van hedendaagse muziek voor saxofoon en piano. Het duo heeft in de afgelopen jaren veel componisten geïnspireerd tot het schrijven van een werk. Vaak met ondersteuning van het Fonds voor de Podiumkunsten. Op deze manier heeft het duo een interessant repertoire opgebouwd.

Hun eerste CD “RED to BLACK” uit 2008 weerspiegelt de behoefte om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van nieuw repertoire voor saxofoon en piano. De meeste stukken op deze CD zijn speciaal voor duo Beumer &: Van Ham gecomponeerd.

Het duo werkte ook samen met strijkers, waaronder topvioliste Eeva Koskinen. Gezamenlijk hebben ze enkele trio’s uitgevoerd, waaronder het voor hen gecomponeerde “Del Sûr” van Carlos Micháns. In juli jl. speelde Duo B&VH nog op het grootste saxofoonfestival ter wereld, dit jaar in Straatsburg. Ter gelegenheid daarvan voerden ze een gloednieuw werk van Gijs van Dijk uit, speciaal voor hen gecomponeerd.

Naast muziek vanaf 1920 en nieuwe muziek speelt het duo ook eigen bewerkingen van muziek voor strijkers. Dit seizoen focust Duo Beumer & Van Ham zich hierop onder de noemer “Strijken geblazen”! Daarmee wordt het repertoire verruimd met muziek uit de 18de en 19de eeuw.

Reacties zijn afgesloten.