vrijdag 2 oktober 2015 – 20.00 uur

CELLO & PIANO
Joy Lisney – cello
James Lisney – piano
Stravinsky, Britten, Rachmaninoff

Joy en James Lisney in Russische betrekkingen

James en Joy Lisney

Op vrijdag 2 oktober om 20.00 uur kozen pianist James Lisney en celliste Joy Lisney een programma waarin de rijkdom van de Russische cellotraditie gehoord wordt in werken van Stravinsky, (Suite Italienne) Rachmaninoff (Sonate in G-mineur, opus 19), Tsjaikovsky (Vals sentimentale op.51 en “None But the Lonely Heart”) en van Benjamin Britten de Cellosuite No.3 op.87 opgedragen aan Rostropovich.

Joy Lisney die in dit concert wordt begeleid door haar beroemde vader, is een rijzende ster. Al op zes jarige leeftijd werd ze door de televisie onderscheiden. Nu afgestudeerd in Cambridge studeert ze verder in compositie. Ze is een gepassioneerd voorvechter van nieuwe muziek en de Nederlandse componist Jan Vriend koos haar uit voor het uitvoeren van zijn magnum opus ter gelegenheid van zijn 65ste verjaardag. Ze maakte in 2012 al haar debuut in het Amsterdams Concertgebouw en speelt voor uitverkochte zalen. Voor haar composities won zij de Ralph Vaughan Williams beurs.

Joy speelt op een Seraphin cello in bruikleen van Beare Violen Ltd.

“… Het spel van Joy met zelfverzekerdheid en vitaliteit, inzicht en enthousiasme, daar zouden veel cellisten die al meer bekendheid genieten, veel van kunnen leren. Joy toonde haar gevoelige muzikaliteit, waarin de lyriek verheffend en sfeer makend was. Sensationeel was haar vitaliteit in Stavinsky’s ‘Suite Italienne’.”  Klassieke Source 2010

James Lisney leeft een rijk muzikaal leven. Zowel als solist als in de kamermuziek is hij veel gevraagd. Hij treedt op in alle grote zalen van Europa. Maar het mooist is toch een concert te geven met je eigen dochter.

“Ik heb niets dan lof voor pianospel James Lisney’s. Hij combineert fluwelen aanslag en een brede waaier van kleur met volledig begrip van frasering en dynamische schakeringen. Dit is iemand die de mechanische doos met draden en hout een zingende ziel kan geven.”  The Telegraph

joylisney.com | jameslisney.com

Reacties zijn afgesloten.