vrijdag 27 november 2015 – 20.00 uur

KHACHATURIAN ENSEMBLE
Lilit Poghosyan Grigoryants – viool
Wan-Ru Cheng – viool
Armen Nazarian – altviool
Boris Bedialkov – cello
Alejandro Peiteado Brea – klarinet
Klarinetkwintetten van Mozart en Brahms

Khachaturian Ensemble speelt klarinetkwintet van Brahms en Mozart

Het Khachaturian Ensemble

Met het klarinetkwartet van Mozart en Brahms heeft ’t Mosterdzaadje het ultieme op gebied van kamermuziek binnen de muren. Het Khachaturian Ensemble zal op vrijdag 27 november om 20.00 uur deze twee meesterwerken ten gehore brengen. Het is even passen en meten, maar wat een buitenkans om deze vijf geweldige musici in ’t Mosterdzaadje samen te zien spelen in deze twee bloedmooie kwintetten. In de geschiedenis van ’t Mosterdzaadje is dat nog maar zelden gebeurd.

Het Khachaturian Ensemble is een kamermuziek ensemble opgericht in 2014 in Amsterdam. Het wordt gevormd door muzikanten die studeren aan het Conservatorium van Amsterdam en de Hochschule für Musik in Keulen. Dit heel internationale gezelschap bestaat uit de violistes Lilit Poghosyan (Armenië) en Wan-Ru Cheng (Taiwan), altviolist Armen Nazarian (Armenië), de cellist Boris Nedialkov (Rusland), de klarinettist Alejandro Peiteado (Spanje) en de pianist Nikita Kuklin (Rusland). Allen van jongs af aan betrokken bij kamermuziek, nu verenigd, ver van huis in dit succesvol ensemble dat ondanks hun recente bestaan al uitgenodigd werd te spelen in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.

Alle leden van het ensemble hebben een gedegen muzikale vorming gekregen op befaamde conservatoria zoals de “Escuela Superior de Música Reina Sofia”, “Tchaikovsky Conservatorium”, “Universiteit van Muziek en Podiumkunsten van Mannheim” en had orkestrale activiteit met o.a. Nederlands Philarmonisch Orkest, Orquesta Sinfónica de Galicia, Real Filharmonia de Galicia, Nationaal Jeugd Orkest, Mannheimer Philharmoniker, Chimei Opera Symphony Orchestra. Individueel werden er prijzen verkregen bij deelname aan concoursen in heel Europa zoals: “Yuri Bashmet Viola Competition”, “Cello Biënnale Amsterdam”, “First Clarinet Competition van Jeunesses Musicales van Sober”, “Nationale Viola Competition”, “Silvio Omizzolo Competition”, “National Concurrentie van Young Performers in Ortigueira”, enz.

Het Khachaturian Ensemble wordt gecoacht door musici als Arno Piters en Jelena Ocic. Behalve in kwintet formatie geven ze ook concerten als strijkkwartet, trio’s met piano of duo’s, variërend van repertoire, afhankelijk van de behoeften van elke voorstelling en het publiek. Ze voeren niet alleen de bekende stukken uit, maar verkennen ook nieuw repertoire en maken eigen arrangementen.
www.khachaturianensemble.com

Reacties zijn afgesloten.