zaterdag 26 december 2015 – 15.00 uur

2e Kerstdag

VIOOL EN PIANO
Dasha Moroz – piano
Artiom Shishkov – viool
Bach, Ysaÿe, Ravel, Shostakovich, Bloch, Chausson

Twee top musici op tweede Kerstdag

Artiom Shishkov en Dasha Moroz

De pianiste Dasha Moroz en de violist Artiom Shishkov die o.a. het Koningin Elisabeth Concours in België wonnen, staan op Tweede Kerstdag, zaterdag 26 december om 15.00 uur op de planken van ’t Mosterdzaadje. Zij voeren werk uit van Bach (Chaconne), Ysaÿe (Ballade), Ravel (Tzygane), Bloch (Nigun) en Chausson (Poème).

Sinds 2000 spelen de in Minsk geboren en afgestudeerde musici als duo samen. Het duo oogstte direct veel succes, hun samenspel verbluffend goed. En hoewel het beiden echte solisten zijn, weten ze een unieke samenwerking aan te gaan. Dat resulteerde dan ook in veel prijzen. Internationaal wonnen ze solistisch en als duo wel dertig belangrijke concoursen. Ze treden op in heel Europa en van hen worden vaak opnames gemaakt voor de radio. Hun cd-opnames zijn talrijk.

Beiden hebben een leven dat altijd onderweg is. Artiom Shiskov is eerste violist van het Lipkind Quartet en reist over de hele wereld. Dasha Moroz treedt op in heel Europa en doceert aan de muziek academie in Misk. Op hun website is hun indrukwekkende staat van verdienste te zien.
www.artiomshishkov.com

Reacties zijn afgesloten.