zondag 20 december 2015 – 15.00 uur

KERSTCONCERT door KAMERKOOR “BABYLON”
o.l.v. Frederic Voorn
Suite La Forêt perdue
           — première van Frederic Voorn – piano
traditionele Nederlandse en Engelstalige kerstliederen

Kerstconcert door Kamerkoor Babylon

Kamerkoor Babylon

Op zondag 20 december zingt Kamerkoor Babylon in ’t Mosterdzaadje, een optreden dat natuurlijk geheel in het teken van de Kerst staat.

Onder leiding van Frederic Voorn brengt het koor een aantal traditionele nederlands- en engelstalige kerstliederen ten gehore, waaronder Nu zijt wellekome in de prachtige bewerking van Bernard Huijbers en In the bleak mid-winter van Gustave Holst. Zing vooral mee met de liederen die u kent!

Frederic Voorn

Geheel in de kerstsfeer zingt Koor Babylon ook Psalm 122 van Sweelink en Ave regina coelorum van de Vlaamse componist Dufay, naast andere religieuze kerkmuziek.

Dit optreden zou niet compleet zijn zonder het pianospel van Frederic Voorn, niet alleen koordirigent, schrijver van artikelen voor muziektijdschriften en radioprogrammamaker, maar vooral ook pianist en componist. In zijn vijfdelige suite La forêt perdue wekt hij verloren gewaande klanken weer tot leven met de brille die wij van hem kennen. De tweede uitvoering van deze sterke compositie is voorbehouden aan ’t Mosterdzaadje.

Reacties zijn afgesloten.