vrijdag 4 december 2015 – 20.00 uur

SAXOFOON-KLARINET-FAGOT
David Cristóbal Litago – saxofoons
Javier Pérez – klarinet
David Bona – fagot
Rimski-Korsakov, de Falla, Caccini, Bartók,
Jan van der Roost, Iturralde, Piazzolla

Tamhá: een uniek trio van Spaanse mannen

Tamhá

Tamhá, staat voor een trio met bijzondere samenstelling van instrumenten en een nieuw geluid. Het bestaat uit saxofonist David Cristóbal Litago; klarinettist Javier Pérez en fagottist David Bona.

Op hun programma staan o.a. Rimski-Korsakov; de Falla (de 7 volksliedjes); Caccini (Ave Maria); Bartók (Roemeense volksdansen); Jan van der Roost (Rikudim); traditionele Joodse muziek, Iturralde (Suite Helenique); D’Riviera en Piazzolla.

De combinatie saxofoon, klarinet en fagot is op zich al een behoorlijke uitdaging. Het geluid, de verschillende en uiteenlopende registers, de brede klankkleuren en de nuanceringen van de verschillende instrumenten. Dit alles maakt Tamhá tot een uniek trio, speciaal en compleet in alle facetten van de kamermuziek.

De Spaanse mannen studeerden aan Europa’s beste conservatoria en vertegenwoordigen een nieuwe generatie musici met een brede muzikale opleiding, gevormd door vele nationale en internationale ervaringen. Dit geeft Tamhá zijn stevige persoonlijkheid in interpretaties en een rijke mengeling aan artistieke visies.

Het bijzondere aan Tamhá, is niet alleen de ongebruikelijke samenstelling van saxofoon, fagot en klarinet, maar ook de keuze van het repertoire. Het trio stelt repertoire zelf samen en arrangeert zelf de muziek. Zo bestaat de muziek op dit concert zowel uit het traditionele werk als wel het hedendaagse. En dat eigentijdse composities ook heel toegankelijk kunnen klinken zal Tamhá laten horen.

Tamha’s nieuwste programma “2+1” bestaat uit repertoire gearrangeerd door Tamhá en bevat bekende werken als The Flight of the Bumblebee tot aan composities beïnvloed door joodse muziek als Khupe. Een interessant programma waarin verschillende saxofoons en verschillende klarinetten aan bod komen, wat voor nog meer klankkleuren en verschillen zorgt.

Zie voor meer informatie: www.tamha.es

Reacties zijn afgesloten.