EXPOSITIE mei 2016

schilderijen van Annet van der Vlugt

Expositie Annette van de Vlugt in ’t Mosterdzaadje

schilderij van Annet van der Vlugt

Annet van der Vlugt (1959) rondde in 2014 de opleiding aan de Kunstacademie in Haarlem af.  Zij werkt voornamelijk met acryl en Oost-Indisch inkt en gebruikt gemengde technieken, o.a. collages. Vanwege het feit dat ze multipele sclerose heeft en daarnaast artrose aan haar handen, schildert zij met behulp van een brace, waarin de kwast gestoken wordt. Dat bepaalt voor een groot deel haar stijl van schilderen: groot en meeslepend.

schilderij van
Annet van der Vlugt

Zij schildert groot omdat ze geen kleine penselen kan hanteren en het meeslepende komt voort uit het feit dat zij haar moeilijke periodes verwerkt op het doek. Van der Vlugt schildert als het ware haar emoties van zich af. Vandaar haar veelzeggende thema: “doekje voor het bloeden”.

Op de website van Annet kunt u meer lezen en de rest van haar werken bekijken:
www.annetvandervlugt.nl

schilderij van Annet van der Vlugt

Reacties zijn afgesloten.