EXPOSITIE mei/juni 2016

schilderijen van Marion-Macky Blom

Een stroom van kleuren in het werk van Marion-Macky Blom

schilderij van Marion-Macky Blom

“Een wandeltocht door een wereld van elkaar kruisende paden, waarin tot in de fijnste stipjes een cirkelende beweging maakt omdat alles leeft, vibreert en zich eindeloos blijft verbinden met dat wat er aan vooraf ging en weer terug keert. De schepping is onnavolgbaar voor de kleine schepper, de mens kan zich hooguit verwonderen over de schoonheid en samenhang”.

schilderij van Marion-Macky Blom

In de maanden mei en juni hangt aan de muren van ’t Mosterdzaadje werk van de veelzijdige, fantasierijke en visionaire kunstenares Marion-Macky Blom. Haar hele leven is zij al bezig met het zichtbaar maken van een onzichtbare realiteit. Misschien wel het resultaat van haar geboorte ‘met de helm op’. Het is spirituele kunst in organische vormen die een reis naar binnen verbeeld. De voorstellingen zijn als in een droom waarin je denkt van alles te zien, maar als je dichterbij komt, verdwijnt wat je zag en alleen de kleuren blijven over. De stroom van kleuren bepaalt het totaal van het beeld. De reis gaat niet alleen naar binnen, ook de kosmos wordt verbeeld. Het innerlijk is de micro wereld en de kosmos de macro wereld, maar van beide werelden staan de vormen met elkaar in verbinding.

“Alles is met elkaar verbonden, kleuren en vormen die in elkaar overgaan. Samen vormen ze een goddelijk tapijt”, aldus Marion- Macky.

Te bezichtigen voor en na afloop van de concerten.

Reacties zijn afgesloten.