zondag 24 april 2016 – 15.00 uur

DE WERELDMUZIEK VAN BABAK-O-DOESTAN
Babak Amiri – compositie/zang/gitaar
Murat Yatmaz – basgitaar
Minze Koopman – cajón/percussie
Heather Leslie – cello
Bam Commijs – piano

De wereldmuziek van Babak-o-Doestan

Babak-o-Doestan
foto: Lejo Duijvestijn

Babak-o-Doestan is een akoestisch ensemble uit Amsterdam, bestaande uit musici uit diverse windstreken, rondom zanger, gitarist en componist Babak Amiri. Op zondag 24 april om 15.00 uur brengen ze hun eigentijdse chansons met elementen van jazz, fado, rock ballads en een funky bas op een ritme van inspirerende poëtische teksten in ’t Mosterdzaadje.

Singer-songwriter Babak Amiri en zijn band lijkt schijnbaar moeiteloos heel diverse stijlen en stemmingen, jazzy thema’s en Latijnse ritmes te verenigen en de muziek toegankelijk en aangenaam te maken voor een breed publiek. Met de bijzondere combinatie van instrumenten weet Babak-o-Doestan een rijk kleurengamma op te roepen.

Verlangen en weemoed, passie en spanning maar ook enthousiasme en de onweerstaanbare drang om te dansen, ze zijn allemaal kenmerkend voor dit gezelschap en de muziek die zij maken. De hartstochtelijke sfeer ontstaat als vanzelf uit de teksten, afkomstig uit de rijke Perzische dichtkunst.

Babak-o-Doestan, hetgeen Babak en zijn vrienden betekent, bestaat uit:
Babak Amiri (IRAN) — zang/gitaar/compositie
Heather Leslie (CANADA) — cello
Bam Commijs (NLD) — piano
Murat Yatmaz (TURKIJE) — basgitaar
Minze Koopman (NLD) — percussie

“De avond verliep als een intiem muzikaal concert onder vrienden: emotioneel, uitbundig, dan weer dromerig, ingetogen.”
— C. Verkerk, Het Parool

Babak-o-Doestan speelde in Paradiso, het Van Goghmuseum, Panama en de Utrechtse Stadsschouwburg. De groep was op televisie te zien in het IKON-programma “Hessels herberg”. De laatste cd ‘Restless’ haalde de Concerto top 10.

Reacties zijn afgesloten.