zondag 17 april 2016 – 15.00 uur

JAZZ TRIO BEREND VAN DEN BERG
“New Horizons”
Berend van den Berg – piano
Joost Kesselaar – drums
Erik Robaard – bas
Presentatie van de CD “New Horizons”

Jazz Trio Berend van den Berg

Trio Berend van den Berg

Met het jazztrio van de pianist Berend van den Berg is het op zondag 17 april om 15.00 uur eens andere muzikale koek. Samen met drummer Joost Kesselaar en bassist Erik Robaard wordt de CD ‘New Horizons’ gepresenteerd.

Berend van den Berg zegt over het pianotrio:
“Onder andere Oscar Peterson heeft het pianotrio gevestigd en beroemd gemaakt. Een pianotrio is een bezetting die alles in zich heeft: melodie harmonie en ritme. Er kan veel gesoleerd en geïmproviseerd worden. Met 3 personen is er instant interactie. Met Joost Kesselaar speel ik al vele jaren, eerder in het Octet en als begeleiders van Soesja Citroen. Met Erik Robaard spelen we ook al lang in verschillende bezettingen.

Vanaf het moment dat ik begon met piano spelen op vroege leeftijd hield ik al van improviseren, arrangeren en componeren. Het spelen van Jazz werd mijn tweede natuur toen ik de grondleggers van de muziek leerde kennen. Erik Robaard is bekend om zijn interactieve baslijnen, precies op het juiste moment. Deze geven de muziek een frisse, levendige en soms mystieke teint.”

Joost Kesselaar speelde met veel mensen in de internationale jazz-scene in kleine en grote groepen, van avant-garde, jazz en pop. Het spelen in de Berend van den Berg Trio geeft hem de mogelijkheid om al deze elementen te combineren op melodische, artistieke en muzikale wijze.

Reacties zijn afgesloten.