vrijdag 1 april 2016 – 20.00 uur

PIANO QUATRE-MAINS
Frédéric Chauvel & Mark Solé-Leris
Mozart, Schubert, Rossini, Grieg, John Pitts

Quatre-Mains door Frans pianoduo

Frédéric Chauvel en Mark Solé-Leris

Op vrijdag 1 april om 20.00 uur zijn twee Franse pianisten Frédéric Chauvel en Mark Solé-Leris te gast in ’t Mosterdzaadje. Een meesterlijk pianoduo dat vierhandig werken uitvoert van Rossini, Mozarrt, Schubert, Grieg en Pitts.

Onlangs behaalde dit duo, dat al vanaf 1998 samen optreedt, de eerste prijs bij het Edvard Grieg Concours in Oslo. Begrijpelijk dat zijn beroemde Peer Gynt niet ontbreekt. De muziek is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Henrik Ibsen, waarin de Noorse schurk Peer Gynt droomt over het veroveren van de wereld. Maar eerst openen de mannen uit Nice het concert met een dramatische ouverture uit de opera Semiramis van Rossini.

In Mozart oeuvre is de vierhandige piano sonate rijkelijk vertegenwoordigd. De muziek klinkt met vier handen nog virtuozer en stralender. Zeker in de sonate die op het programma staan komen orkestrale passages voor. Een klein symfonieorkest achter de vleugel.

De Fantasie in f schreef Schubert aan het eind van zijn leven. De componist was heimelijk verliefd op Karoline Esterházy en dat hoor je in de muziek terug. Lyriek, hoop, verdriet en blijdschap: emoties die Schubert ervoer tijdens zijn verliefdheid, die uiteindelijk onbeantwoord bleef. Een groots en meeslepend meesterwerk.  Tot slot van de jonge Engelse componist John Pitts een nieuw en verrassend stuk muziek.

Frédéric Chauvel & Mark Solé-Leris zijn pianisten met een rijke en diverse Europese cultuur. Twee sterk van elkaar verschillende persoonlijkheden die zich samenvoegen in één entiteit en zo een uniek en boeiend duo vormen. Beide pianisten uit Nice organiseren in Zuid Frankrijk en Monaco muziekfestivals. Ze kwamen zo in aanraking met het Nederlandse MirAnDa Trio, die onder de indruk van hun vakmanschap, ze in Nederland voor dit concert uitnodigden.

Reacties zijn afgesloten.