vrijdag 27 mei 2016 – 20.00 uur

FRANSE CHANSONS “SOLUNE”
Mony Wouters – zang
Laetitia van Krieken – piano, accordeon
Caroline Kamp – contrabas, basgitaar
Oscar Alblas – percussie

SOLUNE brengt een ‘spectacle’ met Franstalige muziek in ’t Mosterdzaadje “Cet air qui m’obsède jour et nuit….”

SOLUNE neemt in ’t Mosterdzaadje op vrijdag 27 mei om 20.00 uur haar publiek mee op een reis langs geliefde chansonniers, grote schrijvers en vele personages, die één ding gemeen hebben: ze durven te dromen! SOLUNE bestaat uit: Mony Wouters – zang, Laetitia van Krieken – piano, accordeon, Caroline Kamp – contrabas, basgitaar en Oscar Alblas – percussie. Het repertoire is heel gevarieerd: van chansons uit begin 20ste eeuw van Fréhel en Luciënne Delyle, de swing van Charles Trenet en de jazz manouche van Django Reinhardt, chansons van grote chansonnières als Edith Piaf en Barbara, jazzy songs van Claude Nougaro, tot aan de sterke songs van Serge Gainsbourg en Alain Bashung, popsongs van Véronique Sanson en jazz en bossa’s van o.a. Zaz en Stacey Kent.

SOLUNE brengt dit repertoire op geheel eigen wijze. De uitstekende musici brengen hun uiteenlopende muzikale achtergrond mee in hun arrangementen van dit Franse repertoire, dat hierdoor een geheel nieuwe, frisse kleur krijgt. Sinds vele jaren brengt Mony Wouters Franstalig repertoire in diverse stijlen. Al van jongs af aan is zij regelmatig in Frankrijk, waar deze muziek wordt gespeeld op de bals musette en tijdens de feesten op quatorze juillet. En uit de autoradios van haar vrienden klinken de liedjes van de grote zangers en zangeressen die in Frankrijk op handen worden gedragen. Maar hiernaast volgt zij ook de nieuwe lichting Franse zangers en voegt regelmatig nieuwe songs aan het repertoire toe.

SOLUNE treedt behalve in Nederland ook veel op in Frankrijk, waar zij met hun interpretaties veel waardering oogst bij het Franse publiek. Soms ontstaan er ook spontaan jamsessies met Franse muzikanten, die wederzijds enorm inspireren. SOLUNE speelde in 2012, 2014 en 2015 met veel succes in Frankrijk en komende zomer staat er wederom een tour door Frankrijk gepland.

Mony Wouters trad o.a. op met Duo Pastis, Café Bohème en Locura. Zij is als docent zang en interpretatie werkzaam aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts, Hogeschool voor de Kunsten, Muziektheateracademie). Als vocal coach werkte zij bij o.a. het Onafhankelijk Toneel, bij musicalproducties zoals The Last 5 Years en met vocale cabaret groepen zoals Herman in een Bakje Geitenkwark. Zij werkt als (muzikaal) theatermaker aan muziektheaterproducties met o.a. Vincent van Warmerdam, Minou Bosua en Barbara Duijfjes. Daarnaast is zij actief op het gebied van vocale improvisatie en treedt zij op met meerdere improgroepen, zoals de Rotterdam ImproVoices, Impro4Voices en Improzo.

Laetitia van Krieken is pianiste, componiste en arrangeur. Ze was toetsenist bij de Nits, waarmee ze over de hele wereld toerde. Zij speelde in diverse formaties en theatervoorstellingen, en componeerde voor vele ensembles o.a. haar succesvolle jazzorkest Laetitia van Krieken Big Bang. Laetitia is componiste/musicus van Hotel Witlox, waarmee ze diverse muziektheaterproducties maakte. Zij is als docent theorie en compositie/arrangeren verbonden aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts, Hogeschool voor de Kunsten, Pop Academy). 
www.laetitiavankrieken.com

Caroline Kamp studeerde contrabas aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts, Hogeschool voor de Kunsten, Jazz Academy). Zij heeft in meerdere formaties gespeeld, zoals de pop/jazz groep Scarlet Mae, waarmee zij in mei 2013 door Engeland toerde en het ensemble Zarowe (Bulgaarse volksmuziek) waarmee zij in de zomer van 2012 door Bulgarije toerde. Momenteel speelt zij naast Solune in de bands Petra, Goslink en Trio del Mundo. Ze is werkzaam als freelance bassiste en speelt regelmatig met musici uit de Nederlandse jazzscene.
www.carolinekamp.nl

Oscar Alblas studeerde klassiek slagwerk aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts, Hogeschool voor de Kunsten, Classical Academy). Hij volgde daar aansluitend een masteropleiding, waarbij hij zich exclusief richtte op elektronisch slagwerk. Als freelance muzikant speelde hij bij o.a. Muziektheater Hollands Diep, het Onafhankelijk Toneel en dansgezelschap Conny Janssen Danst. Momenteel speelt hij bij de band Kong, het Ensemble Gending (gamelan), het RE:Orchestra en werkt hij samen met singer/songwriter Fabian.
www.oscaralblas.nl

Beluister en bekijk SOLUNE op:
soundcloud: www.soundcloud.com/mony-wouters/sets/solune
website: www.solune-musique.nl
facebook: www.facebook.com/solunemusique

Reacties zijn afgesloten.