zondag 8 mei 2016 – 15.00 uur

MENACHEM HAR-ZAHAV
“Piano Classics”
Chopin, Brahms, Debussy, Ravel, Glinka,
Rachmaninoff en Gershwin

Meesterpianist Menachem Har-Zahav met “Piano Classics” in ’t Mosterdzaadje

Menachem Har-Zahav
foto: Axel Breuer – Plan B Fotographie

Het is een terugkerend pianofeest met de meesterpianist Menachem Har-Zahav in ’t Mosterdzaadje. Wie hem eenmaal heeft horen spelen, zal het niet willen missen. Op zondag 8 mei om 15.00 uur brengt hij zijn nieuwe programma “Piano classics” met het mooiste van Chopin, Brahms, Debussy, Ravel, Glinka, Rachmaninov en Gershwin.

Met De Leeuwerik van Glinka, Jeux d’eau van Ravel, de Ballade in G mineur van Chopin, Claire de Lune van Debussy, Brahms’ opus 119en Gershwins Rhapsody in Blue wordt er een tongstrelend menu voorgeschoteld dat alle smaken bevat: Romantiek, impressionisme en modern.

Zijn transparante spel en enorme virtuositeit met diepgang, maken dat deze pianist in de pers bejubeld wordt en soms zelfs een duivelskunstenaar wordt genoemd. Zijn techniek en zeggingskracht grenst aan het waanzinnige en maakt hem tot een wereldpianist.

De Amerikaans-Israëlitsche Menachem Har-Zahav treedt internationaal op als solist met en zonder orkest. Hij gaf zijn positie die hij al heel jong innam aan een conservatorium in Amerika op, om zijn leven verder te wijden als pianist. In Engeland waar hij studeerde ontmoette hij zijn vrouw, met wie hij, samen met hun kinderen, in Duitsland woont. Zijn concerten in Duitsland zijn talrijk, maar ook treedt hij op in Nederland, Zwitserland, Engeland en Italië.
www.menachem-har-zahav.com

Reacties zijn afgesloten.