vrijdag 10 juni 2016 – 20.00 uur

PIANO EN HOBO
“De Oversteek van de Styx”
Yukiko Hasegawa – piano
Esther van der Ploeg – hobo
Philip Glass, Benjamin Britten, Franz Liszt,
Francis Poulenc en Maurice Ravel

De lotgevallen van Orpheus, verklankt en verteld

Yukiko en Esther

Op vrijdag 5 juni om 20.00 uur wordt in de combinatie piano en hobo de muziek gespeeld die het verhaal van Orpheus verklankt. Muziek van Poulenc, Ravel, Britten, Glass en Liszt gespeeld door Yukiko Hasegawa en Esther van der Ploeg.

Het is een liefdesverhaal uit de Griekse mythologie. Orpheus verliest zijn geliefde Eurydice wanneer ze door een giftige slang gebeten wordt. Door verdriet overmand besluit hij af te dalen in het schimmenrijk om de god van de onderwereld te smeken haar weer terug te geven. Geroerd door zijn liefde stemt Hades daarmee in. Er is echter één voorwaarde: hij mag niet omkijken voordat ze samen weer veilig in de wereld der mensen zijn…

Oversteek van de Styx
Het is een avontuurlijk concert waarin het publiek wordt meegenomen naar de mythologische wereld van de oude Grieken. Luisterend naar zinderende muziek vervaagt de scheidslijn tussen werkelijkheid en de mythe. Met Orpheus reizen we mee naar de onderwereld. Zijn lotgevallen worden verteld door Laura van den Bergh.

De musici organiseren heel bijzondere concertseries die terug te vinden zijn op hun website: www.pianoboom.weebly.com

F. Liszt — Après une lecture du Dante
F. Poulenc — Sonate pour hautbois et piano (3 delen)
Ph. Glass — Uit: Orpheus, III. Journey to the underworld
pauze
D. Ludwig — Uit: Pleiades, I. Celaeno “the dark” 
M. Ravel — Mélodies populaires grecques, 1, 2 & 4 
Ph. Glass — Uit: Orpheus, IV. Orpheus and the princess
O. Respighi — I pini del gianicolo 
B. Britten — Temporal variations:  VIII. Polka, IX. Resolution 
M. Ravel — Mélodies populaires grecques, 1

Reacties zijn afgesloten.