vrijdag 21 oktober 2016 – 20.00 uur

MUZIEKTHEATER/KLEINKUNST
“Wortel draait er niet omheen”
Gerard Wortel – zang en taalkunstenaar
Bas van Waard – cello

GERARD WORTEL draait er niet omheen

Gerard en Bas
foto: Lonneke Boots

In zijn nieuwe liedjesvoorstelling op vrijdag 21 oktober om 20.00 uur in ’t Mosterdzaadje, draait Gerard Wortel er niet omheen. Gerard Wortel is theatermaker, entertainer, bard, stadsdichter, taalknutselaar en zanger. Wortel gooit heel zijn theaterervaring, zijn muzikale en theatrale creaties en al zijn levensliederlijke teksten in de strijd met het publiek. Zijn teksten verhouden zich tussen scherts en gevoeligheid, tussen lichtzinnigheid en diepte, tussen lichte spot en hartstochtelijk mededogen en tussen absurditeit en aandoenlijke ingetogenheid. Vanuit zijn eenpersoons ronddraaiend theatertje, muzikaal ondersteund door de partituurloze cellist Bas van Waard weet deze troubadour als geen ander zijn publiek te bespelen, te betrappen en te bezingen.

De kracht van dit barse multitalent ligt vooral in zijn liedthema’s, zijn niet aflatend improvisatievermogen, zijn beeldend taalgebruik en zelfspot. Zowel in zijn teksten als met zijn bizarre muziekapparaten zet Wortel het publiek graag op het verkeerde been. Zoals het een wortel betaamt gaat Gerard ook nog de diepte in. En dat met teksten die ‘er toe doen’, met een grote taaldichtheid, en een zodanige snelheid dat er voor de gemiddelde luisteraar bijna geen ruimte overblijft voor enige ontlading. Ben je nog maar net bekomen van zijn liedje over zijn belevenis in de supermarkt, in één adem moet je al weer aanhoren hoe hij zich ooit als zaadcel ongelukkig voelde. Wortel hekelt, ontroert of laat je ouderwets lachen.

Wortel meemaken is hilarisch, Wortel niet meemaken is een gemis.

Overige voorstellingen: – ANNIE’S THEATER TOKO (met o.a. Dorine Wiersma, Marjolein Meijers, Heleen Suiker en Mars Teunisz)

– LITERATUUR EN KLEINKUNST (met dochter en schrijfster Maartje Wortel)

– DICTEE EN KLEINKUNST (combinatie van dictee en optreden) 

– GRATIS OPTREDEN BIJ U THUIS (tegen afname cd’s) 

Voor meer informatie: www.gerardwortel.nl

Reacties zijn afgesloten.