zondag 16 oktober 2016 – 15.00 uur

LIEDEREN en DUETTEN
Matthijs Schelvis – bas
Judith Weusten – sopraan
Ben Weishaupt – piano
de korte opera “The Telephone” van Gian-Carlo Menotti
aria’s en duetten van Haydn, Rossini en Saint-Saëns 

Eenakter opera: ‘The Telephone’ en duetten en aria’s

Judith, Ben en Matthijs

Duetten, aria’s en een korte opera staan op het programma van ’t Mosterdzaadje op zondag 16 oktober om 15.00 uur. Haydn, Mozart, Saint-Saëns en de eenakter opera “The telephone” van Gian-Carlo Menotti.

De sopraan Judith Weusten en de bas-bariton Matthijs Schelvis werden in de liedklas van het Amsterdams Conservatorium aan elkaar gekoppeld om samen te werken. Met pianist Ben Weishaupt studeerden zij samen vele werken van verschillende componisten in. Nadat Judith en Matthijs samen met veel succes een scène uit Don Giovanni hadden uitgevoerd op het eindexamen van Matthijs, besloten ze vaker samen voor het voetlicht te treden. Met hun pianist Ben Weishaupt gaan ze voor de eerste keer een heel concert samen vullen. Voor Matthijs Schelvis is het wel een beetje een thuiswedstrijd, want zijn roots liggen in Velsen.

De opera The Telephone is een uitstekende opera om uit te voeren voor jonge zangers. Het is een kort en snel verhaal over een stel waarbij het leven van Lucy (Judith) zich voornamelijk afspeelt door de telefoon en daardoor niet merkt dat Ben (Matthijs) iets belangrijks wil vragen vlak voordat hij vertrekt. Ben probeert op verschillende manieren de volledige aandacht van Lucy te krijgen en komt er achter dat dit maar op één manier mogelijk is.

Recensie van dit concert:

Reacties zijn afgesloten.