zondag 9 oktober 2016 – 15.00 uur

PIANOTRIO
Eduardo Paredes – viool
Isabel Vaz – cello
Daan Treur – piano
Haydn, Turina (Circulo Op.90), Brahms (Trio in B Op.8)

Pianotrio “Haarlem” in ’t Mosterdzaadje

Eduardo Paredes

Zondag 7 oktober om 15.00 uur is in ’t Mosterdzaadje een pianotrio van grote klasse te gast. Ze noemen zich Het Haarlem Trio en wordt gevormd door Eduardo Paredes (viool), Isabel Vaz (cello) en Daan Treur (piano). Daan en Eduardo zijn al geruime tijd vrienden en kennen elkaar van de School voor Jong Talent te Den Haag waar ze beiden naar de middelbare school gingen. Isabel en Daan kennen elkaar van het Conservatorium van Amsterdam, waar ze in verscheidene kamermuziek formaties maakten. Eduardo en Isabel vormen niet alleen een muzikaal duo maar zijn sinds vorig jaar ook man en vrouw.

Isabel Vaz

Ze openen met Beethoven waarvan het eerste deel van het Pianotrio in Es gr. Opus 70 nr. 2 wordt gespeeld. Hij componeerde dit werk voor Marie Erdödy waar hij te gast was in de zomer van 1808.

Dat Toru Takemitisu graag gestudeerd zou willen hebben bij Duke Ellington is in het stuk Between Tides goed te merken aan zijn jazz harmonieën. Het werk verklankt 

de dynamische beweging van de golven. Het beeld van de zee wordt prachtig geschilderd met het ononderbroken opkomen en wegebben van de golven. Met hier en daar een langsvliegende meeuw.

Daan Treur

Dvořák breekt in zijn laatste pianotrio volledig met de traditionele klassieke vorm. Geïnspireerd door Slavische volksmelodieën schreef hij Dumky. Muziek met emotionele lading, klaagzangen en kreten, gevolgd door troost en verzoening. Van uiterst droevig tot extreem uitbundig.

Reacties zijn afgesloten.