zondag 2 oktober 2016 – 15.00 uur

MEDITATIEVE MUZIEK
Duo “Pan d’Amis”
Ad Wammes – Fender Rhodes piano
Peter Elbertse – hang

Uniek duo van componist en paukenist De mysterieuze klank van de Hang mengt zich naadloos met de Fender Rhodes

Ad Wammes en Peter Elbertse

Zondag 2 oktober om 15.00 uur is het duo Pan d’Amis in ’t Mosterdzaadje te gast. In de combinatie Hang en Fender-Rhodes piano brengen Peter Elbertse en Ad Wammes meditatieve muziek.

De twee oude schoolvrienden Peter Elbertse en Ad Wammes vonden elkaar weer terug in 2014. Toen Peter in 2015 met pensioen ging als paukenist van het Nederlands Philharmonisch Orkest deed de gelegenheid zich voor weer wat samen te gaan doen. Peter vroeg componist Ad Wammes iets te componeren voor zijn favoriete instrument: De Hang. En zo ontstond PAN D’AMIS.

Over het instrumentarium: De Hang is een percussie instrument, die met de hand wordt bespeeld. De mysterieuze klank doet denken aan een steel drum, maar is veel subtieler. De Fender Rhodes piano is een elektro-mechanisch instrument dat in de jaren zestig van de vorige eeuw is ontwikkeld en vooral in de jazz muziek veel wordt gebruikt. De klank van dit instrument mengt zeer goed met de Hang. Hang en Fender Rhodes worden als het ware één instrument.

De meditatieve muziek die zij brengen is beïnvloed door wereldmuziek, minimalmuziek, jazz, progressieve pop en hedendaagse muziek. De nummers zijn deels geïmproviseerd en deels gecomponeerd.

Deze middag spelen zij materiaal van hun CD ‘Nuages’.

Reacties zijn afgesloten.