EXPOSITIE mei/juni 2017

schilderijen van Ruud Cornelisse

Ruud Cornelisse exposeert in ’t Mosterdzaadje

Schilderij van Ruud Cornelisse

In ’t Mosterdzaadje wordt in de maanden mei en juni schilderijen geëxposeerd van Ruud Cornelisse. Kleurrijke doeken die dieper gaan dan het eerste gezicht doen vermoeden.

Ruud Cornelisse (1940) is een post-cobra schilder en tekenaar. Opgeleid aan de Rietveld academie en het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs in Amsterdam met als docent Willem (Wim) Strijbosch. Zijn stijlkenmerken zijn typisch Post-Cobra met haar surrealistische en expressieve uiting. Naast de vele schilderijen en olieverf en acryl heeft Rudi vele grafische technieken gehanteerd zoals etstechniek, houtgravure, kopergravure en linoleumdruk.

Schilderij van Ruud Cornelisse

De onderwerpen zijn veelal de uitingen van de dialoog. Ruud verbleef jarenlang op de ruïne van Brederode in Santpoort waar hij vele culturele evenementen heeft georganiseerd. Ook daar stond de ontmoeting, de dialoog op de eerste plaats. Hij heeft als decorbouwer ook jarenlang voor Hause Orkater meegewerkt. Ruud was lid van X65 te Haarlem, Kunst zij ons doel en wordt genoemd in vele publicaties.

Het krachtige werk van Ruud Cornelisse blijft op het netvlies staan en duwt je bovenop het schilderij zoekend naar dat geen wat je bindt en wordt een plaats van herkenning die dieper gaat dan het op eerste gezicht lijkt.

Reacties zijn afgesloten.