EXPOSITIE november/december 2017

schilderijen van Wim Zuiderveld

Expositie van Wim Zuiderveld in ’t Mosterdzaadje

‘Bruckner’ van Wim Zuiderveld

Wegens succes, een terugkerende expositie van de Haarlemse kunstschilder Wim Zuiderveld.

Van 1 november tot en met 26 december 2017 zijn recente werken van hem te bezichtigen aan de muren van ’t Mosterdzaadje in Santpoort-Noord.

schilderij van Wim Zuiderveld

De schilderijen hangen daar alsof ze er voor gemaakt zijn. Klassieke muziek is zijn inspiratie van schilderen en zo komen klank en kleur bij hem samen op het doek. In zijn werk kun je echt verdwalen. Wim Zuiderveld is een schilder pur sang en maakt in zijn kleurrijke composities een vertaalslag van muziek en dichtkunst naar volstrekt authentieke schilderkunst waarin het onderscheid tussen verschillende zintuiglijke waarnemingen grotendeels vervalt. Muzikale beleving wordt gevisualiseerd en ervaringen die woorden oproepen worden getransformeerd tot levendige beelden. Met verve en vaart en robuuste penseelstreek schildert hij wervelende composities.

‘Prokofiev’ van Wim Zuiderveld

“Dat levert schilderkunst op die de ene keer nogal theatraal is, in andere gevallen opschuift in de richting van vrije figuratie, soms nadrukkelijk inzoomt op intermenselijke relaties, bij vlagen een erotische uitstraling openbaart en in alle genoemde gevallen getuigt van de onvervalste en oorspronkelijke expressiedrag van een echt schilderdier bij wie verf door de aderen stroomt”, aldus Paul van de Lucht over Wim Zuiderveld.

Reacties zijn afgesloten.