zondag 26 maart 2017 – 15.00 uur

TRIO LES AMIS
Marina Eckhardt – mandoline
Ron Leenderste – gitaar
Monty van Belzen – accordeon
Vivaldi, Einaudi, Tarrega, Nazareth, Calace en Poplyanova

Trio Les Amis: een unieke samengaan van mandoline, gitaar en accordeon

Trio Les Amis

Met Trio Les Amis, in de luisterrijke combinatie van mandoline, gitaar en accordeon, is het volop genieten op zondag 26 maart om 15.00 uur in ’t Mosterdzaadje. Trio Les Amis  is een uniek ensemble met een breed scala aan mogelijkheden. Fijnzinnige mandoline en gitaarmuziek, Italiaanse volksmuziek, Zuid-Amerikaanse choro’s en tango’s en een knipoog naar Django Reinhardt en zijn Hot Club de France. Maar alleen al de opening van het concert is grandioos met het Concerto Grosso opus 3 nr. 8 van Antonio Vivaldi.

Trio Les Amis bestaat uit Marina Eckhardt – mandoline, Ron Leenderste – gitaar en Monty van Belzen – accordeon. Hun nieuwe cd “Hier et Demain” werd in Spiegelzaal op radio 4 gepresenteerd! Dat leverde meteen veel ontroerende reacties op en aanvragen voor hun cd. Trouwe bezoekers van ’t Mosterdzaadje weten dat dit trio op een geweldige manier samensmelt en een oorstrelend klankenspel te weeg kan brengen in een prachtig afwisselend programma.

Mandoliniste Marina Eckhardt studeerde aan het Fontys Conservatorium te Tilburg bij Benny Ludemann, waar zij naast haar docentendiploma ook haar solistendiploma behaalde.  Ludemann, de nestor van de klassieke mandoline in Nederland, was een grote inspiratiebron met zijn inzet, adviezen en grote muzikaliteit en vormde haar eigen visie over technische en muzikale aspecten van het mandolinespel en muziek in het algemeen. Als mandoline- en gitaardocent heeft zij een eigen lespraktijk. Ze is muzikaal leider van het Zeeuws Mandoline en Gitaar Orkest. Als promotie van de mandoline geeft ze workshops voor basisschoolleerlingen en organiseert ze studieweekenden voor mandoline en gitaar in samenwerking met Keith David Harris.  Ze speelt in het Duo Mandolino met Svetlana Tratch (mandoline, mandola) dat regelmatig samenwerkt met Willie den Hollander (orgel en piano). Samen met haar echtgenoot Monty van Belzen vormt ze het mandoline-accordeonduo Follie à deux. De samenwerking van Follie à deux met Ron Leenderse op gitaar levert het trio Les Amis op. Ze speelt samen met de pianisten Ad van Sleuwen en Christian Blaha.  Het duo Eckhardt/van Sleuwen bracht in 2007 een CD uit met originele werken uit het Wenen rond 1800, uitgevoerd op historische instrumenten of kopieën daarvan.  Follie à deux heeft inmiddels twee CD’s op haar naam staan, Passionata en Passionata deux.   In 2012 verscheen van het Follia Duo (mandoline en gitaar) de CD “Hier et demain”. In 2016 verscheen de eerste CD van Trio Les Amis.

Ron Leendertse (1962) begon op zevenjarige leeftijd met gitaarspelen en kreeg zijn eerste klassieke gitaarlessen van Benny Ludemann.  Hij studeerde aan de conservatoria van Arnhem en Tilburg en volgde privé-lessen bij Baltazar Benitez.  Hij heeft een aantal jaren in Spanje doorgebracht, waar hij zich heeft verdiept in de stijlkenmerken van Spaanse componisten en van de Spaanse volksmuziek.  Hij geeft les op diverse muziekscholen in Nederland en België. Momenteel is hij vooral actief als uitvoerend musicus.

Accordeonist Monty van Belzen (1959) heeft zich na enkele jaren les ontwikkeld tot een veelzijdige muzikant. Behalve muzikaal partner van Marina Eckhardt is hij begeleider van diverse koren waarmee hij een aantal CD’s opnam en concertreizen maakte naar o.a. Amerika, Australië en Rusland. Tot de hoogtepunten behoren de samenwerking met Gregor Bak en zijn Oeral Kozakkenkoor en een aantal solo-optredens met het Zeeuws Orkest. Als solo-muzikant is hij zeer actief. Als accordeonist bij de JP & The Seeger Session Band treedt hij op in binnen- en buitenland.

Reacties zijn afgesloten.