vrijdag 17 maart 2017 – 20.00 uur

HET AMATIS PIANOTRIO
Lea Hausmann – viool
Samuel Shepherd – cello
Mengjie Han – piano
Haydn, Shostakovich, Mendelssohn

Amatis Piano Trio

Het Amatis Trio
foto: Foppe Schut

In ’t Mosterdzaadje treedt op vrijdag 17 maart om 20.00 uur Het Amatis Trio op. Dit jonge, internationaal samengestelde pianotrio bestaat uit Lea Hausmann – viool, Samuel Shepherd – cello en Menjie Han – piano. Op het programma staan Haydn, Sjostakovitsj en Mendelssohn.

Een spraakmakend trio dat internationaal achterelkaar in de prijzen valt. Ze zijn de winnaars van de prestigieuze ‘Dutch Classical Talent’ prijs en toerden langs alle grote podia in Nederland. Ze wonnen de eerste prijs in de ‘Parkhouse Award International Chamber Music Competition’ in Wigmore Hall. Ze waren de jongste finalisten van de Internationale ‘Schubert en Modern Music’ Competition 2015 in Graz (Oostenrijk).

Vorige maand werden ze uitgeroepen tot de BBC New Generation Artists 2016-2018 en kregen ze de publieksprijs bij het ‘Joseph Joachim International Chamber Musici Competition’ in Weimar. De komende tijden zullen ze optreden o.a. de Wigmore Hall in Londen, het Beethovenhuis in Bonn en het Concertgebouw in Amsterdam. Dat ze van zich laten horen in ’t Mosterdzaadje is een grote eer voor Santpoort.

Hier een korte video van het optreden in Tivoli Vredenburg van Schubert en Mendelssohn: https://www.youtube.com/watch?v=xBbgosOWVI0&t=8s

www.amatistrio.com

Reacties zijn afgesloten.