vrijdag 10 maart 2017 – 20.00 uur

KLEZMER EN BALKAN MUZIEK
Trio C tot de derde
Carel den Hertog – viool
Caspar Terra – klarinet
Coos Lettink – accordeon

Het unieke geluid van Trio C tot de Derde

Trio C tot de Derde

Op vrijdag 10 maart om 20.00 uur is het Trio C tot de Derde te gast in ’t Mosterdzaadje. De drie musici Carel den Hertog (viool), Coos Lettink (accordeon) en Caspar Terra (klarinet) vormen samen Trio C tot de derde. Ze laten zich inspireren door klezmer, balkan- en zigeunermuziek. Hun nieuwe programma dit seizoen heet “Klez-X!”, dat zowel verwijst naar klezmer classics maar ook naar ‘klassieke werken’ van Oost-Europees georiënteerde componisten als Béla Bartók en Zoltán Kodály. En het verwijst nog naar véél meer, teveel om op te noemen, kom maar luisteren!

Door hun ontembare drang tot improviseren geven ze traditionele melodieën vaak bijzondere en onverwachte wendingen en creëren ze een uniek geluid. Al improviserend spelen ze niet alleen met elkaar, maar ook naar elkaar, door op speelse wijze elkaar muzikaal uit te dagen en te verleiden tot virtuositeit en lyrisch spel. Hun muziek geeft uitdrukking aan zowel euforische vrolijkheid als intens verdriet, en leent zich zodoende voor dansen, maar ook voor dromen. Spelen doen ze overigens overal: verjaardagsfeesten en bruiloften, herdenkingsbijeenkomsten en begrafenissen, theaters, kerken, festivals, in rokerige cafés en straten over de hele wereld. En nu voor de tweede keer in ’t Mosterdzaadje!

Reacties zijn afgesloten.