vrijdag 11 januari 2019 – 20.00 uur

THE BUSQUITOS  
Thomas Streutgers – saxofoon
Jelle van Tongeren – viool
Michael Seraus – gitaar
Ronald de Jong – contrabas/zang
Swing (Django Reinhardt), Calypso, Samba, Rock&Roll, Klassiek

The Busquitos

Op vrijdag 11 januari om 20.00 uur maken we in ’t Mosterdzaadje voor het eerst kennis met de wereldberoemde Busquitos. The Busquitos spelen een aanstekelijke mix van virtuoze swingende met Louis Armstrong-rasp gezongen muziek en wervelend, vrolijk entertainment! Muziek voor elke leeftijd! Het zeer gevarieerde repertoire is in handen van Jelle Van Tongeren – viool, Thomas Streutgers – saxofoon, Michael Seraus – gitaar en Ronald de Jong – contrabas en zang.

Van de ‘Roaring Twenties’ tot gistermiddag. Hot Club, Jazz, Country, Pop, Klassiek, Rock & Roll, alles komt voorbij. Liedjes van Disney, Django Reinhardt, The Mills Brothers, Louis Prima, Sonny Rollins, en Irving Berlin en nog veel meer. Ook herkenbare tunes als die van Benny Hill, The Nanny kunnen zomaar de revue passeren. Zelf maken ze ook op eigen teksten muziek.

Er werden al vier cd’s van the Busquitos gemaakt. Nummer 5, met alleen eigen teksten en muziek komt dit jaar nog uit. Ook hebben ze hun eigen “Rollator Winterbier 10%” gebrouwen in samenwerking met de Haarlemse Jopen Brouwerij. De groep speelde op festivals in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Italië, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Zwitserland, Spanje, Portugal, Engeland, Ierland, Schotland, Zuid- Korea en Turkije. En altijd worden ze meteen weer terug gevraagd….

The Busquitos wonnen diverse prijzen: 2012 de Zilveren Pet. Leiden (NL) 2013 de 3e prijs op het Internationale Strassenmusikfestival, Ludwigsburg (D) 2013 Beste Nederlandse Straattheater Act Radio2 Cappuccino –NCRV (NL) 2014 Prix du Public – Swing In The Wind Festival – Estavayer Le Lac, (CH) 2016 Best Interacting Act – Haizetare festival in Amorbieta – Etxano (ES)

Reacties zijn afgesloten.