vrijdag 21 april 2017 – 20.00 uur

MirAnDa TRIO
Mirjam Rietberg – harp
Anna Azernikova – zang
Dasha Beltiukova – fluit
Werken van o.a. Dvořák, Alyabiev en Ravel

De kleurrijke klanken van het MirAnDa Trio

Het MirAnDa Trio
foto: Carlo Schoo

Op vrijdag 21 april om 20.00 uur neemt Het MirAnDa Trio het publiek in ’t Mosterdzaadje mee in de betoverende klanken van harp, fluit en zang in een kleurrijke sfeer van muziek gebaseerd op volksmelodieën. De harpiste Mirjam Rietberg, de fluitiste Dasha Beltiukova en de zangeres Anna Azernikova weten al meer dan tien jaar op topniveau de mooiste klankkleuren voor het voetlicht te brengen. In dit programma worden werken uitgevoerd van Dvořák (zigeuner melodieën), van Alyabiev de nachtegaal, van Ravel de Griekse volksliederen, de spetterende en meeslepende harpsolo van Hasselmans, de stad Sevilla verklankt door Albéniz en de onzichtbare fluit van Saint-Saëns. Kortom een programma waarin de musiciennes hun talenten gebruiken om het publiek volledig met kleurige klanken en innemende presentatie in te pakken.

Mirjam Rietberg – harp, Anna Azernikova – zang en Dasha Beltiukova – fluit ontmoetten elkaar op het Conservatorium in Amsterdam. Hun samenwerking sinds die tijd is er een van muzikale ontdekkingen, vriendschap en succes. Het betoverend mooi samengaan van harp, fluit en stem blijft verrassen. Hun zoektocht naar muziek voor deze bijzondere combinatie leidde naar componisten die in Rusland dan misschien bekend zijn, maar in Nederland vaak voor het eerst werden gehoord. De musiciennes zijn daarbij dermate muzikaal dat ze zelf muziek voor het trio bewerken. Ook schreef de vader van de fluitiste, de Wit-Russische Sergey Beltiukov een werk met de titel Theater, tevens de naam van hun eerste cd. Met hun tweede cd Gitana wist het MirAnDa trio haast nog meer gevoelige snaren te raken. Hun cd’s zullen bij het concert te koop zijn.

Uit de pers:
“Ze zijn briljant, origineel, soms heerlijk modern en dan weer aantrekkelijk klassiek. Hun podium presentatie is een feest om mee te maken.” 

Sinds hun eerste optreden in 2004 hebben ze opgetreden in bijna alle concertzalen van naam. Ook waren ze meerdere keren te gast in muziekprogramma’s voor radio en TV. Hun concerten gaven ze ook in het buitenland waaronder Moskou en Minsk. Daar werd hun concert voor radio en televisie opgenomen. Ze ontvingen laaiend enthousiaste recensies. Hun formule is een afwisseling van fascinerende muziek in trio, duo en solo repertoire. Het drietal maakte zijn televisiedebuut in het programma Vrije Geluiden van de VPRO en was meermaals te beluisteren op de radio, bijvoorbeeld vanuit de Spiegelzaal van het Concertgebouw, in het gelijknamige radioprogramma van de Avro.

Reacties zijn afgesloten.