Pianist James Lisney sluit seizoen af

Beste mensen,

Een mooier einde aan het concertseizoen in ’t Mosterdzaadje is bijna niet voor te stellen. De Londense pianist James Lisney zal op vrijdag 31 mei om 20.00 uur en op zondag 2 juni om 15.00 uur de laatste concerten geven. Beide uitvoeringen staan in het teken van Schubert en Chopin. Hij speelt de sonates die Schubert op 31 jarige leeftijd in het jaar van zijn sterven in 1828 schreef. Op vrijdag de sonate in A, D 959 en van Schubert/Liszt drie prachtige liedbewerkingen.

Op zondagmiddag speelt hij de sonate in B-flat D 960 van Schubert en de ballades 47 en 52 van Chopin.

Donateurs krijgen in augustus de agenda’s toegestuurd. Op vrijdag 6 september, bij leven en welzijn, gaan de deuren weer open. Wens jullie allen een goede zomertijd.

James Lisney

Naar James Lisney, die al 31 keer in ’t Mosterdzaadje zijn optreden maakte, wordt door de mensen die hem kennen reikhalzend uitgekeken. Met groot genoegen gaat hij op onnavolgbare wijze het slotconcert verzorgen. Zijn ziel en zaligheid verkocht hij al vanaf het begin aan dit kleinschalige podium. Liefst zou hij in Londen iets dergelijks willen opzetten. Maar deze meesterpianist is nog veel te druk met concerten wereldwijd en het geven van masterclasses. Zijn Schubert en Beethoven interpretaties, ook op cd vastgelegd, worden in de pers bijzonder geprezen. Hij is ook de eerste pianist die uitgenodigd werd om in Mumbai een hele cyclus Schubert te spelen. Na zijn debuut in 1986 in de Wigmore Hall in Londen nam zijn carrière een grote vlucht. Hij soleert op de grote podia waaronder het Concertgebouw in Amsterdam. Dat het publiek in ’t Mosterdzaadje zo dichtbij zat, was voor hem wél even wennen. Maar nu kan het publiek op zijn handen meekijken en speelt hij onverstoorbaar de sterren van de hemel. Met zijn humoristische toelichtingen op de muziek en de actualiteit valt er vaak heel wat te lachen.
Na afloop heffen we het glas en proosten we op een bijzonder mooi concertseizoen.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.