Cubaanse Folk en Viool-Pianoduo

Beste mensen,

Als je van plan was nog eens een keer naar ’t Mosterdzaadje te komen, dan dringt de tijd. Het eind van het seizoen is in zicht en op het programma alleen maar pareltjes van concerten. En ook zulke bijzondere schilderijen aan de muren. Op Tweede Pinksterdag laten violiste Emma Roijackers en pianist Florian Verweij horen wat er op de cd komt die ze voor AvroTros-klassiek gaan maken. Muziek met een verhaal en verhalende muziek.

Maar eerst op vrijdag Cubaanse Folk door Trío del Son. Blijf dáár maar eens stil bij zitten…Wéér of géén weer. Altijd goed muziek weer.

Trío del Son

Vrijdag 17 mei om 20.00 uur staat in het teken van de ‘Buena Vista Social Club’. De aanstekelijke muziek uit de beroemde Casa de la Trova in Santiago de Cuba, gespeeld door Trío del Son.

Trío del Son is een kleine bezetting van het 8-koppige Cubaanse orkest “Estudiantina Ensemble” dat zich richt op de prachtige Bolero’s en Bolero-son gespeeld door de troubadours uit die beroemde Casa de la Trova. Het ensemble bestaat uit: Ricardo ‘Arístides’ Bekema – muzikaal leider, gitaar, zang. Eric ‘Derecho de Nacer’ Wijngaarde – klein percussie, zang. Jan ‘The Guru’ Boers – tres en speciale gast: Carlos ‘Calucho’ Eduardo Filomeno Francinet – klein percussie, zang. Het belooft een warmbloedige en vitale avond te worden.

Viool en Piano

Op Tweede Pinksterdag maandag 20 mei om 15.00 uur treden de violiste Emma Roijackers en de pianist Florian Verwey op. De componisten die uitgevoerd worden zijn: Grieg, Prokofiev, Wantenaar en Szymanovski. Muziek die verbonden is aan verhalen of verhalende stukken. Dit concert is ook de voorbereiding op hun uit te brengen CD ‘Tales’ voor AVROTROS-Klassiek. Bij Grieg gaat het om de Noorse volksmuziek. Prokofiev vertelt het verhaal van Romeo en Julia. Sprookjes gebruikte M. Wantenaar als leidraad voor het componeren en Szymanowski componeerde ‘Lied van Roxane’.

De twee succesvolle jonge musici leerden elkaar kennen op de Jong Talent afdeling van het Conservatorium. De Grieg sonate was het eerste stuk dat ze samen lang geleden gespeeld hebben. Nu, succesvolle en gevierde musici, gaan ze voor deze gelegenheid opnieuw deze sonate uitvoeren.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.