Donateursbrief maart 2024

Santpoort, 19 maart 2024

Lieve vrienden van ’t Mosterdzaadje,

Deze tijd is het 8 jaar geleden dat Pim het aardse bestaan verliet. Het lijkt misschien al lang geleden, maar in deze dagen is het als de dag van gisteren. In gedachten ga je dan terug naar alle dingen waarvan je toen nog niet wist dat het de laatste keer zou zijn. En soms zie ik hem gewoon door de straat aan komen fietsen, of loop ik in mijn droom samen met hem door onbekende streken. Steeds  meer mensen om mij heen hebben zo’n tijd die bol staat van herinneringen aan iemand die ze moeten missen.

Eigenlijk is ’t Mosterdzaadje een soort warm bad voor alle ongemakken. Muziek als troost en het opdoen van positieve energie. Een kuuroord om even de stilte te beleven. Maar het is vooral ook een plek om te schuilen voor een heel gure wind die er raast. Een storm van oorlogen en menselijk leed. Een planeet die protesteert met klimaatrampen en vraagt om een betere behandeling. Wereldwijd worden democratieën ontmanteld en is er de roep om een sterke leider met een grote mond en simpele oplossingen voor ingewikkelde problemen. Even dan die schrijnende informatie loslaten en je laten onderdompelen in de betovering van muziek. Dat kan dus in ’t Mosterdzaadje dat we met donateurs en vrijwilligers al 41 jaar in stand houden.

Het schilderij op de kaart verbeeld een storm. Mensen zoeken mensen, houvast bij elkaar. Het is een werk van mijn zusje Macky-Marion. Zij is de meest fantasievolle, creatieve en spirituele vrouw in mijn leven. Bij dit doek schreef zij een tekst.

Wat een beestenweer, zei hartenbeer. Wat gaat die wind tekeer, mijn paraplu biedt geen bescherming meer. Met deze storm is het geven van een hand, gewoon een kwestie van verstand. Aan allen die niet stevig staan. Om er samen tegenaan te gaan’.

In de maand meihangen er schilderijen van haar in ’t Mosterdzaadje.

Het worden nog erg mooie concerten komende maanden. Een aaneenrijging van hoogtepunten. De musici van overal vandaan, willen nog altijd heel graag in ’t Mosterdzaadje optreden. En altijd weer, of dat ze nu eerder optraden of voor het eerst hun opwachting maken, altijd is er het gevoel van thuiskomen. En wij zijn met elkaar dan de familie die ze met warme en aandachtige oren ontvangen.  

Het laatste concert in maart is op Goede Vrijdag. Het eerste avondconcert. Vanaf dan verruilen we de zaterdagmiddag weer met de vrijdagavond. Speciaal voor jullie als donateurs is er weer een concert met Pieter Wispelwey en Paolo Giacometti in de Dorpskerk. Blijf wekelijks op de hoogte van de concerten door je op de website aan te melden voor de nieuwsbrief.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.