EXPOSITIE mei/juni 2024

schilderijen van Macky-Marion  

Een stroom van kleuren in het werk van Marion-Macky Blom

In de maanden mei en juni zijn in ’t Mosterdzaadje werken te zien van de veelzijdige, fantasierijke en visionaire kunstenares Marion-Macky Blom. Haar hele leven is zij al bezig met het zichtbaar maken van een onzichtbare realiteit.

Misschien wel het resultaat van haar geboorte ‘met de helm op’. Het is spirituele kunst in organische vormen die een reis naar binnen verbeeld.

De voorstellingen zijn als in een droom waarin je denkt van alles te zien, maar als je dichterbij komt, verdwijnt wat je zag en alleen de kleuren blijven over. De stroom van kleuren bepaalt het totaal van het beeld. De innerlijke wereld verbindt ze met de buiten wereld. De vormen van beide werelden staan met elkaar in verbinding.

Alles is met elkaar verbonden, kleuren en vormen die in elkaar overgaan. Samen vormen ze een goddelijk tapijt’, aldus Marion-Macky.

Bij het schilderij ‘Beestenweer’ schreef ze het volgende:

‘Wat een beestenweer’, zei de hartenbeer. ‘Wat gaat de wind tekeer, mijn paraplu biedt geen bescherming meer. Met deze storm is het geven van een hand, gewoon een kwestie van verstand. Aan allen die niet stevig staan. Om er samen tegenaan te gaan’.

Te bezichtigen voor en na afloop van de concerten.

Reacties zijn afgesloten.