vrijdag 31 mei 2024 – 20.00 uur

Slotconcert deel I  
James Lisney – piano
Schubert (Sonate in A) & Chopin (Ballades Op. 23, 38)

Slotconcerten door James Lisney

De laatste concerten van dit seizoen in ’t Mosterdzaadje zijn in goede handen van de Londense pianist James Lisney. Beide concerten speelt hij de laatste sonates die Schubert op 31 jarige leeftijd in het jaar van zijn sterven in 1828 schreef.

Op vrijdag 31 mei om 20.00 uur speelt hij Schubert (Sonate in A, D 959) en Chopin (Ballades Op. 23 en 38).

Naar zijn komst wordt reikhalzend uitgekeken. Vele keren gaf hij het startschot voor het nieuwe seizoen. Nu is het zijn taak om op muzikaal onnavolgbare wijze het slotconcert te geven. En dat doet hij met groot genoegen. Deze meesterpianist, die al meer dan dertig keer zijn optreden maakte in ‘t Mosterdzaadje, heeft zijn ziel en zaligheid verpand aan dit kleinschalige podium dat zonder steun van overheid, gedragen door vrijwilligers en donateurs, het hoofd boven water kan houden. Zijn grootste wens is het om iets dergelijks in Engeland op te starten. Maar voorlopig is James Lisney vooral bezig met het wereldwijd geven van concerten en masterklassen.

Zijn Schubert en Beethoven interpretaties, ook op cd vastgelegd, worden in de pers bijzonder goed geprezen. Hij is ook de eerste pianist die uitgenodigd werd om in Mumbai een hele cyclus Schubert te spelen. Na zijn debuut in 1986 in de Wigmore Hall in Londen nam zijn carrière een grote vlucht. Hij soleert op de grote podia waaronder het Concertgebouw in Amsterdam. Dat het publiek in ‘t Mosterdzaadje zo dichtbij zat, was voor hem wél even wennen. Maar nu weet hij wel hoe het daar is in Santpoort en speelt, met publiek dat op zijn handen kijkt, de sterren van de hemel. Met zijn humoristische toelichtingen op het programma en de actualiteit wordt er ook veel gelachen.

Reacties zijn afgesloten.