zondag 26 mei 2024 – 15.00 uur

Pianorecital  
Vital Stahievitch – piano
Schubert en Scarlatti

Vital Stahievitch, een poëtisch pianist

Op zondag 26 mei om 15.00 uur is de pianist Vital Stahievitch met een wel heel mooi programma in ’t Mosterdzaadje. Deze gevoelige pianist met zijn filosofische en poëtisch beleving en uitvoering van muziek heeft op zijn programma Scarlatti en Schubert.

‘Domenico Scarlatti heeft 555 sonates gecomponeerd. Ze zijn allemaal best kort, bijna miniaturen, parels van contrasterende karakter. Sommige zijn echt virtuoos, een vuurwerk, zeker voor hun tijd en op de klavecimbel te spelen. Andere zijn lyrisch, soms nostalgisch. Ik heb voor dit concert 4 verschillende gekozen, om verschillende kleuren te laten klinken.

De laatste pianosonate van Franz Schubert is een diep filosofisch stuk. Het bestaat uit 4 delen, bijna een symfonie die voor piano is geschreven. Vooral het trage 2de deel is zeer ontroerend, het is goddelijke muziek.’ 

Vital Stahievitch kreeg zijn opleiding in Minsk en studeerde voor zijn master aan het Conservatorium van Amsterdam. Daar is hij zelf nu als docent werkzaam. Vital Stahievitch is in binnen en buitenland een veelgevraagd pianist ook in kamermuziek verband.

Reacties zijn afgesloten.