vrijdag 24 mei 2024 – 20.00 uur

MirAnDa Trio  
Mirjam Rietberg – harp
Anna Azernikova – zang
Dasha Beltiukova – fluit
Bach, Händel, Purcell

Barok met MirAnDa Trio

Purcell, Händel en Bach

Op vrijdag 24 mei om 20.00 uur brengt het MirAnDa trio een heel gevarieerd programma met Barokmuziek. Bekende liederen van Purcell en Händel, Fluitsonate en Luitsuite van J.S. Bach.

De harpiste Mirjam Rietberg, de zangeres Anna Azernikova en de fluitiste Dasha Beltiukova ontmoetten elkaar op het Conservatorium in Amsterdam. Hun samenwerking is al 20 jaar een feest van muzikale ontdekkingen, vriendschap en succes. Het betoverend mooi samengaan van harp, fluit en stem blijft verrassen. Binnen het programma is een afwisseling van muziek in trio, duo en solo repertoire.
De Fluitsonate in g, BWV 1020, is een werk dat lange tijd aan J. S. Bach werd toegeschreven. Maar waarschijnlijk is het gecomponeerd door zijn zoon Carl Philipp Emanuel Bach. Het is een prachtig voorbeeld van barokmuziek, met levendige melodieën en contrapuntische texturen.

De Luit Suite in E mineur, BWV 996, is een beroemd werk van J. S. Bach. Maar vaker dan op een luit, wordt het uitgevoerd op harp. In het repertoire voor harpisten een geliefd stuk, gewaardeerd om zijn technische uitdagingen en diepgaande muzikaliteit.

Elk deel toont typisch Bach’s meesterschap van contrapunt, harmonische rijkdom en expressieve diepte. De suite als geheel laat een verscheidenheid aan dansvormen zien die populair waren tijdens de barokperiode, elk met zijn eigen kenmerkende ritme en karakter.

Uit de pers: “Ze zijn briljant, origineel, soms heerlijk modern en dan weer aantrekkelijk klassiek”.

Reacties zijn afgesloten.