maandag 20 mei 2024 – 15.00 uur

2e Pinksterdag

Viool & Piano  
Emma Rooyackers – viool
Florian Verwey – piano
Grieg, Prokofiev

Muziek met een verhaal voor viool en piano

Op Tweede Pinksterdag maandag 20 mei om 15.00 uur treden in ’t Mosterdzaadje op de violiste Emma Rooyackers en de pianist Florian Verwey. Het programma dat ze gaan spelen heeft alles met verhalen te maken. Dit concert is ook de voorbereiding op hun uit te brengen CD ‘Tales’ voor AVROTROS-Klassiek. De componisten die uitgevoerd worden zijn: Grieg, Prokofiev, Wantenaar, en Szymanovski. Stukken die verbonden zijn aan verhalen, verhalende stukken, bij Grieg gaat dat om de Noorse volksmuziek, sommige stukken wat letterlijker zoals Prokofiev. Of componisten die interessante verhalende geschiedenis met zich meedragen.

[foto: Marco Borggreve]

De twee succesvolle jonge musici leerden elkaar kennen op de Jong Talent afdeling van het Conservatorium. De Grieg sonate was het eerste stuk dat ze samen lang geleden gespeeld hebben. Ze waren elkaars eerste duo partner en zo vormt de Grieg sonate voor hun een heel belangrijk kamermuziekwerk en ervaren ze nu hoe het is als gevierde musici na zoveel jaren later opnieuw dit werk uit te voeren. Daarom ook is in dit programma de sonate van Grieg hun uitgangspunt geworden.

In de Grieg sonates is Noorse volksmuziek te horen. Daardoor kwamen ze op het idee om voor de rest van het programma stukken te kiezen met een verhaal. In Prokofiev wordt o.a. het verhaal van Romeo en Julia verteld. Sprookjes gebruikte M. Wantenaar als leidraad voor het componeren. Szymanowski componeerde ‘Lied van Roxane’. Het belooft een boeiend concert te worden.

Reacties zijn afgesloten.