zondag 5 mei 2024 – 15.00 uur

The Klezmer Society  
Iefke Wang – viool en poykenist
Eva van de Poll – cello
Elianne van Ee – accordeon en zangeres
Bert Vos – viool

The Klezmer Society

Een melodie zal nooit twee keer hetzelfde klinken bij The Klezmer Society. De schat aan variaties en versieringen is eindeloos en de musici stimuleren elkaar om samen te ontdekken hoe de muziek hier en nu zal klinken. Op zondag 5 mei om 15.00 uur zijn te gast in ’t Mosterdzaadje.

 ‘Dos Klezmer Shifl’ is het gloednieuwe klezmer-programma met traditionele stukken, maar ook met nieuw geschreven werken. Dit wordt afgewisseld met mooie en soms onverwachte teksten. Accordeoniste en zangeres Elianne van Ee zingt een aantal prachtige Jiddische liedjes, waaronder Sapozkelekh en het nieuw gecomponeerde stuk Mameloshn, dat bestaat uit lieve woordjes die ouders aan hun kinderen zeggen. Het titelstuk Dos Klezmer Shifl is een prachtige suite bestaande uit bijdrages van alle bandleden. De Beregovski suite is een ode aan de Oekraïense musicoloog Beregovski, die een schat aan klezmermelodieën heeft opgetekend. Opvallend is de Satmar Waltz, een bijna westers aandoende wals, die ook te horen is in de Netflix serie Unorthodox. In prachtige lied Zay Gezunt wensen we je niet alleen een goede gezondheid, maar nemen we ook afscheid. bedankt voor het luisteren!

Spannende eigen composities worden op een geraffineerde manier gecombineerd met de beeldschone melodieën uit de shtetls: de Joodse  Anatevka-dorpjes uit het oude Oost-Europa. In haar 10-jarig bestaan, boekte het ensemble grote successen op binnen- en buitenlandse concertpodia.

Bij The Klezmer Society trekken heimwee en geluk samen op. Het resultaat is diepgaande en feestelijke muziek.

Reacties zijn afgesloten.