vrijdag 3 mei 2024 – 20.00 uur

Beethoven  
Patrick Hopper – piano

Pathétique en Opus 111 van Beethoven door Patrick Hopper

Op vrijdag 3 mei om 20.00 uur vervolgt Patrick Hopper in ’t Mosterdzaadje zijn serie over het werk en leven van Beethoven. Op het programma dit concert twee sonates in dezelfde toonsoort die bijna een kwart eeuw in leeftijd verschillen: de beroemde Sonate ‘Pathétique’ Op. 13 en de laatste sonate die Beethoven ooit voor piano schreef, Op. 111. Daartussen nog de Sonate in Fis Op. 78, die Beethoven opdroeg aan Thérèse von Brunsvik, de zuster van Joséphine.

Een mooie mix van vroeg, middel en laat. Maar Beethoven blijft natuurlijk altijd Beethoven. Een toelichting daarover geeft Patrick Hopper tijdens het concert. En behalve zijn briljante spel zijn die ook niet te versmaden. Een concert vol beloftes.

Reacties zijn afgesloten.