vrijdag 26 april 2024 – 20.00 uur

Jiddische Jazztrio  
Mirjam van Dam – zang
Niels Tausk – bas
Ed Boeke – piano
Van Odessa naar New York, van Klezmer naar Jazz

Van Odessa naar New York, van Klezmer naar Jazz

Vrijdagavond 26 april om 20.00 uur staat ’t Mosterdaadje in het teken van de Jiddische Jazz. Mirjam van Dam – zang en vertelling, Niels Tausk – bas en trompet en Ed Boekee – piano spelen heerlijke nostalgische muziek, swingend en met een joodseziel: met neshome.

In Jiddische Jazz neemt Mirjam van Dam je mee naar de Joodse shtetls (stadjes) in het vooroorlogse oude Europa, om daarna met de boot over te steken naar New York. Van Odessa naar de Lower Eastside waar de joodse muziek veranderde in Jazz en Jiddisch theater veranderde in Hollywood-entertainment!

Joodse componisten en tekstschrijvers gingen, geheel tegen de regels in, samenwerken met Afro-Amerikaanse jazzmusici.

Daarmee is Jiddische Jazz een onverwacht prachtige uitkomst van een gewelddadige voorgeschiedenis, en zeker in deze tijd een lichtend voorbeeld van samenwerking en creativiteit.

Reacties zijn afgesloten.