zondag 7 april 2024 – 15.00 uur

Fontana Strijkkwartet  
Menno Verloop – viool
Caspar Bellamy – viool
Elin Haver – altvool
Isaac Lottman – cello
m.m.v. sopraan Madalena Massano
Schubert, Britten, Respighi Il tramonto, Fratres van Pärt

De jonge helden van het Fontana Strijkkwartet

Op zondag 7 april om 15.00 uur treedt het Fontana Strijkkwartet op in ’t Mosterdzaadje. Een levendig, energiek en gepassioneerd strijkkwartet dat sinds september 2021 samenwerkt. Het ensemble bestaat uit de violisten Menno Verloop en Caspar Bellamy, altvioliste Elin Haver en de cellist Isaac Lottman. Op het programma: Schubert (Salve Regina), Britten (Strijkkwartet nr. 2) en Respighi (‘Il Tramonto’).

In dit kwartet klikt het zowel persoonlijk als muzikaal met elkaar. En, heel belangrijk, gedeelde ambities. Alle vier zaten ze op de Sweelinck Academie. Nu studeren ze aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze elkaar ontmoeten voor repetities en lessen met Dmitri Ferschtman. Voor de eveneens jonge sopraan Madalena Massano is in dit concert ook een rol weggelegd.

Madalena Massano

De kijkers naar Podium Klassiek hebben al kennis met hen gemaakt toen ze in de uitzending waren. Daarin kondigden hun tournee aan naar Portugal in maart, waar ze samen met de Portugese sopraan Madalena Massano hun optreden maakten. Het strijkkwartet en de prachtige stem van Madalena klonken vorig jaar al in ’t Mosterdzaadje. Nu zijn ze terug met Madalena Massano om een veelzijdig programma te presenteren. Van heilige muziek van Schubert in zijn Salve Regina in A groot, naar getraumatiseerde na-oorlogse muziek van Britten, naar een dramatisch liefdesverhaal op muziek van Respighi. 

Reacties zijn afgesloten.