vrijdag 5 april 2024 – 20.00 uur

Lied recital  
Ernestine Smulders – zang
Mirsa Adami – piano
o.a. Mozart, Alma en Gustav Mahler

Muziek om te ontroeren

‘Een programma om de mensen te ontroeren’, dat is de opzet van zangeres Ernestine Smulders en pianiste Mirsa Adami. Op vrijdag 5 april om 20.00 uur brengen zij een programma met liederen van Mozart, Alma en Gustav Mahler. Solistisch speelt Mirsa een serenade van Hendrik Andriessen.

Mirsa en Ernestine leerden elkaar kennen bij een project van Opera Cosi. Zij delen hun liefde voor opera en kamermuziek en laten daarom graag liederen van Mozart horen. In de liederen wordt een dramatisch verhaal gebracht; met een beetje humor zoals we dat van Mozart gewend zijn.

Daarnaast vertolken ze expressieve liederen van Alma (5 Lieder) en van Gustav Mahler (enkele Rückert Lieder) Deze muziek werd deels geschreven tijdens hun verlovingstijd en de teksten refereren onder meer aan hun liefde.

Alma was net als haar man een begenadigd componist en het is een feest om de muziek uit te voeren. Helaas mocht Alma van Gustav niet langer componeren na hun huwelijk. Hij meende dat dat te belastend zou zijn voor hun relatie.

Mirsa zal alle liederen kort toelichten met anekdotes over de teksten en over de muziek.

Ter afsluiting speelt Mirsa een indringende serenade van Hendrik Andriessen.  

Mirsa Adami trad al eerder op in ’t Mosterdzaadje. Zij is sinds 2000 verbonden aan de Dutch National Opera Academy. Daarnaast is de correpetitor aan het Conservatorium van Amsterdam.  Mirsa is ook een veelgevraagd pianist bij muziekproducties, en werkt met zowel regisseurs als zangers.

Ernestine zong als kind in de Schola van de Sint Jan te ’s-Hertogenbosch en nam zangles naast haar studie geschiedenis in Leiden. Ze zingt in verschillende (project) koren en sinds 2014 doet ze als soliste ook graag mee aan ambitieuze amateur opera’s. In 2022 gaf ze met Mirsa haar eerste recital. Ernestine heeft les bij Paula de Wit.

Reacties zijn afgesloten.