Folk en Saxofoon-Pianoduo

Beste mensen,

Dit weekeinde even andere koek in ’t Mosterdzaadje. De komende concerten zijn in handen van topmusici ieder op hun eigen terrein. Ies Muller wordt als één van Nederlands beste folk fluitisten beschouwd. Hij brengt samen met gitarist Jiroh Matulessy een concert geworteld in de Ierse en Bretonse folk. Op zondagmiddag spelen Maria Nemtsova en saxofonist Vitaly Vatulya de muziek die aan hen is opgedragen. Dat zegt iets over de klasse van dit duo. Dankzij hun meesterlijke spel is er repertoire voor saxofoon bij gekomen. Ook al denk je misschien dat dit niets voor je is…kom het een keer proberen. Weet zeker dat je daar geen spijt van zult krijgen.

Ies Muller & Jiroh Matulessy

Op zaterdag 17 februari om 15.00 uur is het tijd voor Ierse en Bretonse muziekIes Muller bespeelt houten dwarsfluiten en Jiroh Matelessy is gitarist. Zij brengen muziek met sterke invloeden uit de Ierse en Bretonse traditie, maar ook eigen werk en ruimte voor improvisatie. De rijke Ierse en Bretonse tradities vormen het hart van hun repertoire, maar ieder concert is een muzikaal avontuur. Van ingetogen en intiem tot fel en energiek doen zij verslag van hun muzikale reis.

Door het vele reizen in Ierland en Bretagne leerde Ies Muller de muziek uit deze streken goed kennen. Jiroh Matulessy kreeg de muziek met de paplepel ingegoten en hij deelt de liefde voor de Ierse folk met Ies Muller.

Saxofoon-Piano: het VitaDuo

Het VitaDuo is niet zó maar een duo. Het zijn de pianiste Maria Nemtsova en saxofonist Vitaly Vatulya die op zondag 18 februari om 15.00 uur concert gaan geven. De muziek die uitgevoerd wordt is allemaal opgedragen aan deze meesterlijke musici. Het is muziek van Polina Nazaykinskaya, Alexei Kurbatov, Sergei RachmaninoffKurbatov, Pavel Karmanov, Edison Denisov.

Ze spelen al sinds 2006 samen en hebben op podia over de hele wereld gestaan. Dat betekent dat ze zeer goed op elkaar zijn ingespeeld. Het bijwonen van een concert van Vita Duo is een bijzondere ervaring. Hier gaat vakmanschap een naadloze verbinding aan met ervaring, hier wordt enthousiasme voor muziek moeiteloos gecombineerd met overgave aan de muziek.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.