Quatre-Mains en de zusjes Beltiukova

Beste mensen,

Een bijzondere afsluiting van de januarimaand. Veel mensen hebben moeite met die lange donkere maand na de feestdagen, maar bezoekers van ’t Mosterdzaadje wisten door de muziek alle zwaarte in het gemoed even te ontvluchten. Dat kan zeker ook met de nu komende concerten. Twee echte aanraders. Patrick Hopper onderbreekt even de Beethoven serie om samen met zijn collega Wim Voogd een vier-handig programma te spelen. Met stuk voor stuk mooie stukken. En het plezier dat ze daarin beleven spat er van af. Met de komst uit Minsk van violiste Ksenia Beltiukova zijn de zusjes weer compleet en maken zij en Dasha met Vital Stahievitch een concerttour. Gelukkig dus ook in ’t Mosterdzaadje. Zij weten virtuositeit en diepgang samen te laten gaan.

Oorstrelend programma

Op zaterdag 27 januari om 15.00 uur zijn de pianisten Patrick Hopper en Wim Voogd te gast. Zij spelen een prachtig programma met werken van Bach, Mozart, Schubert en Saint-Saëns.

Op het conservatorium in de vorige eeuw deelden Wim Voogd en Patrick Hopper de schoolbank met elkaar. Nu bundelen zij hun krachten en delen één toetsenbord voor een vierhandig pianorecital. De componisten zijn niet de minsten: een bewerking van de koraal Schafe können sicher weiden’  van Bach; de dramatische Fantasie in f klein van Mozart; de sprankelende Grande Rondeau in A van Schubert en muziek uit de Carnaval des Animaux’  van Camille Saint-Saëns.

Hopelijk heeft het publiek net zoveel lol als de pianisten tijdens dit oorstrelend programma.

Virtuositeit en emotie

Zondag 28 januari om 15.00 uur zijn te gast drie topmusici met een programma waarin ze al hun techniek, emotie en virtuositeit kunnen laten horen. Het zijn de zusjes BeltiukovaDasha, de fluitiste die in Nederland woont en werkt en haar zusje, de violiste Ksenia, die haar muzikale carrière in Minsk maakt. Met de eveneens daar geboren en getogen pianist Vital Stahievitch, thans docent aan het Conservatorium in Amsterdam, vormen ze een onovertroffen muzikaal verbond.

Dit programma is een mooie combinatie van stukken van verschillende componisten die allemaal bekend stonden om hun virtuositeit op het instrument dat ze bespeelden. Uitgevoerd worden Antonio Vivaldi, Afredo Casello, Pietro Locatelli, Franz Schubert, Frederic Chopin, Fritz Kreisler, Sergey Beltiukov en Monti (van de beroemde Csardas). De muziek biedt een verscheidenheid aan werken en stijlen waarin de componisten schitteren in virtuositeit en techniek. Maar het zijn de uitvoerenden die er de emotie in brengen en het tot een onvergetelijk concert maken.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.