Helende klanken en Muzikale waterverhalen

Beste mensen,

Bezoekers van concerten weten het al lang. Klanken zijn helend. Maar sommige klanken zijn er op toegespitst. Zoals op zaterdag de kristallen klankschalen van Joke Welboren en de didgeridoo van Thom Olschansky. Neem iets van een warme sjaal mee om de klanken ontspannen tot je te nemen. Liggen wordt het niet in ’t Mosterdzaadje. Zondag zitten we op het puntje van de stoel als Piet Paree twee uit de historie voortgekomen verhalen verteld. Verhalen over water. Zijn vertelkunst en de muziek maken deze voorstelling tot een onvergetelijke middag.

Klankschalen

Op zaterdag 20 januari om 15.00 uur een concert vol helende klanken in de grondtoon van de natuur: voor fijne ontspanning en healingJoke Welboren en Thom Olschansky nemen het publiek deze middag mee in een ervaring van o.a. kristallen klankenschalen, klankpiramides, mantra zang, didgeridoo en gong.
Joke en Thom werken beide al tientallen jaren gepassioneerd en met veel succes.
De oude natuurvolkeren hadden de helende werking van klank allang begrepen en gebruikten en gebruiken hun instrumenten tijdens belangrijke ceremoniën, in harmonie met de elementen van moeder natuur. In onze huidige tijd is er steeds meer vraag naar deze klanken.

‘Water, water en nog eens water’

Op zondagmiddag 21 januari om 15.00 uur herleven oude tijden die momenteel actueler zijn dan ooit. Met ‘De terugkeer van een Kanaalgraver’ en ‘Dijkeinde 1916’ brengen verteller Piet Paree, de accordeonist Frank Edam en de bassist Vincent Lamers een muzikale vertelvoorstelling met water in de hoofdrol.

De terugkeer van een kanaalgraver’ gaat over de bizarre omstandigheden waaronder het Noordzeekanaal indertijd door hem en zijn mede gravers met schep en kruiwagen is gegraven.

In ‘Dijkeinde 1916’ neemt de ik-figuur vanuit een boerderij aan het Dijkeinde in Zuiderwoude de toeschouwer mee naar de rampnacht op 13 en 14 januari 1916. Tijdens een harde Noordwesterstorm, gepaard gaande met springvloed, werd in die nacht zoveel water de Zuiderzee in gestuwd dat op vele plekken rond de Zuiderzee de dijken doorbraken.

Zo ook bij Marken. Heel Waterland stroomde onder.

De Santpoortse verteller Piet Paree maakte de teksten, Frank van Edam maakte liedteksten en muziek. Vincent Lamers speelt contrabas en zingt mee.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.