zondag 11 juni 2017 – 15.00 uur

SLOTCONCERT
Gaudí Strijkkwartet

Anita Jongerman – viool
Marjolein Canté – viool
Florin Negreanu – altviool
Sander van Berkel – cello

Gevoelige snaren op slotconcert ’t Mosterdzaadje

Het Gaudí Strijkkwartet

Het slotconcert op zondag 11 juni om 15.00 uur is in handen van Het Gaudí Strijkkwartet. Misschien wel de meest ultieme bezetting voor kamermuziek. Dit geliefde kwartet dat in heel Europa genodigd wordt voor concerten, bestaat uit: Anita Jongerman en Marjolein Canté – viool, Florin Negreanu – altviool en Sander van Berkel – cello. Uitgevoerd worden Mozart (Divertimento in F) en Haydn (‘The Joke’ opus 33 no 2). Als slot van dit concert een muzikale verrassing waarna we het glas heffen op het afgelopen seizoen.

Het Gaudí kwartet is opgericht in 1999 door vier jonge enthousiaste musici die al jaren op hoog niveau werkzaam zijn binnen de Nederlandse muziekwereld. Hun jarenlange ervaring en samenspel resulteert in een breed repertoire. Het kwartet volgde masterclasses bij het befaamde Panocha kwartet. Onlangs waren ze op tournee naar Praag en Ierland en maakten ze in mei hun debuut in diverse concertzalen in Portugal en Duitsland. 

Van Mozart wordt het Divertimento in F uitgevoerd. Van het Gaudí kwartet verscheen een cd met alle divertimento’s van Mozart. “Mozart is een componist die we altijd erg graag spelen, vandaar dat we deze divertimenti ook hebben opgenomen op CD. Het is altijd weer uitdagend en verrassend om te spelen”, aldus Anita Jongermans.

Het Haydn kwartet ‘The Joke’ wordt voor het eerst uitgevoerd. Ze kozen het omdat het vol met grappen van Haydn zit die het publiek zelf mag ontdekken.

Na dit concert zijn er geen concerten tot 3 september als James Lisney het nieuwe seizoen komt openen.

Reacties zijn afgesloten.