EXPOSITIE maart/april 2023

Textiele kunst van Marieke Adrichem  

Expositie Marieke Adrichem in ’t Mosterdzaadje

In de maanden maart en april worden in ’t Mosterdzaadje de textielkunst tentoongesteld van de Velsense beeldende kunstenaar Marieke Adrichem.

Marieke Adrichem is altijd bezig met de identiteit van een plek. Wat zie je, wat is het gevoel daarbij? Dit komt zowel terug in haar werk als landschapsarchitect en als beeldend kunstenaar. Landschappen, en dan vooral natuurlijke omgevingen, vormen haar inspiratiebron. Combineer dit met spelen met kleuren, lijnen en vlakken en er ontstaat een serie wandkleden van textiel die elk hun eigen uitstraling hebben.

Handwerken, naaien en borduren heeft zij als kind van huis uit meegekregen. Jarenlang is zij bezig geweest met klei, gips, metaal, glas en grafische en schildertechnieken. Werken met draad en naald was wat naar de achtergrond geschoven. De laatste jaren heeft zij haar liefde voor werken met textiel weer opgepakt en vindt het spannend om de vele mogelijkheden van textiel te ontdekken. Nu komen allerlei technieken bij elkaar. Ze brengt onverwachte elementen aan, bijvoorbeeld door het toepassen van druktechnieken op stof en het verwerken van koperdraad in haar kunstwerken. Haar werk heeft wat aards, is kleurrijk en door de ritmiek veelal rustgevend.

De textielwerken van Marieke Adrichem zijn voor en na afloop van de concerten in ’t Mosterdzaadje te bekijken.
Of neem contact op met Marieke Adrichem
(email: info@mariekeadrichem.nl)

Reacties zijn afgesloten.