zaterdag 24 februari 2024 – 15.00 uur

Voorstelling over Moussorgsky  
‘Juffer Ssawischna’
Gea Passies – verhaal en zang
Johanan Havinga – piano

“Juffer Ssawischna” een muziekvoorstelling over Moussorgsky

Op zaterdag 24 februari om 15.00 uur wordt het publiek meegenomen in het leven van de Russische componist Modeste Moussorgsky.

Onder de titel ‘Juffer Ssawischna’ speelt het duo Passies & Havinga hun klassieke muziekprogramma over Modeste Moussorgsky (1839 – 1881). Hierin wordt een verbinding gelegd met de schilderkunst: als decor voor de voorstelling dienen de schilderijen van Geurt van Dijk.

In drie gedeelten zal de bekende pianocyclus ‘De Schilderijententoonstelling’ worden gespeeld. Als suppoost leidt pianist Johanan Havinga het bezoek rond in drie museumzalen, waar hij de schilderijen zal laten klinken. Daarnaast zingt Gea Passies liederen uit onder meer de cycli ‘De Kinderkamer’ en ‘Liederen en dansen van de dood’. De muziek wordt afgewisseld met verhalen over het leven van de componist.

Johanan Havinga is in 2010 summa cum laude als klassiek pianist afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Gea Passies heeft jarenlang gezongen in diverse koren. Samen treden zij vanaf 2007 op met diverse informatieve muziekprogramma’s. Eerder brachten zij in ’t Mosterdzaadje met veel succes een programma over Satie en Schumann.

Reacties zijn afgesloten.