zaterdag 17 februari 2024 – 15.00 uur

Ierse en Bretonse muziek  
Ies Muller – houten dwarsfluiten
Jiroh Matulessy – gitaar
uit Ierse en Bretonse tradities en improvisaties

Ierse en Bretonse muziek door Ies Muller & Jiroh Matulessy

Op zaterdag 17 februari om 15.oo uur tijd voor Ierse en Bretonse muziek in ’t Mosterdzaadje met Ies Muller en Jiroh Matelessy. Op houten dwarsfluiten en gitaar brengen Ies en Jiroh hun muziek met sterke invloeden uit de Ierse en Bretonse traditie, maar ook eigen werk, met ruimte voor improvisatie.

Ies Muller wordt beschouwd als een van de beste folkfluitisten van Nederlandse bodem. Op jonge leeftijd kwam hij in aanraking met Ierse en Bretonse traditionele muziek en de houten dwarsfluit. Gegrepen door de klank van dit instrument begon hij te spelen en steeds meer muziek te leren. Tijdens reizen door Ierland en Bretagne breidde hij zijn repertoire uit en absorbeerde hij de details en eigenaardigheden die de muziek uit deze streken hun karakter geven.

Jiroh Matulessy groeide op omringd door muziek, en ontwikkelde een scherp gevoel voor melodie en harmonie. Sterk geïnspireerd door Ierse en ook Nederlandse traditionele muziek groeide hij later verder door veel fusion en jazz te luisteren en te spelen. Zijn brede muzikale oriëntatie en natuurlijke vertrouwdheid met traditionele muziek geven zijn spel een unieke diepte.

De rijke Ierse en Bretonse tradities vormen het hart van hun repertoire, maar ieder concert is een muzikaal avontuur zonder grenzen van tijd of verbeelding. Van ingetogen en intiem tot fel en energiek doen zij verslag van hun muzikale reis.

Reacties zijn afgesloten.