zondag 11 februari 2024 – 15.00 uur

Pianorecital  
Lieselotte van Tol
Beethoven, Chopin, Bach

Pianiste Lieselotte van Tol

De pianiste Lieselotte van Tol is op zondag 11 uur februari om 15.00 te gast in ’t Mosterdzaadje. Een nieuwe ster aan het firmament van het Santpoorts Concertgebouw. Ze heeft ter kennismaking een programma samengesteld waarin ze haar liefde voor lyrische meesterwerken uit verschillende stijlperioden tot uiting brengt. Zo horen we achtereenvolgens de prachtige koraalbewerkingen van Bach-Busino, de dromerige nocturnes van Chopin, een poëtisch intermezzo van Brahms en een meeslepend lied van Glinka/Balakirev. ‘Elk stuk draagt een persoonlijk verhaal en weerspiegelt voor mij een gevoel van verwondering en liefde voor de muziek, die ik graag met jullie wil delen’.

Lieselotte van Tol volgde haar eerste pianolessen bij Marlies van Gent en Laura Sandee op het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Na ook hier de vooropleiding te hebben gevolgd bij Hans Eijsackers en Sepp Grotenhuis, vervolgde Lieselotte haar studie bij de Belgische pianist Stéphane De May in de bachelor aan het conservatorium van Rotterdam die zij cum laude afrondde. Hierna heeft zij haar masterstudie eveneens bij Stéphane De May aan het conservatorium van Rotterdam gevolgd.

Lieselotte volgde masterclasses bij Nino Gvedatze, Matan Porat, Rudolf Jansen, Håkon Austbø, Riko Fukuda, Geoffrey Douglas Madge, Imogen Cooper, Paolo Giacometti en Frank Braley. Hiernaast zijn kamermuziek en liedbegeleiding grote passies van haar; ze speelt in het Laurens Trio, speelt regelmatig samen met mezzosopraan Emma Brown en in diverse ad hoc bezettingen.

Reacties zijn afgesloten.