zaterdag 10 februari 2024 – 15.00 uur

Pianorecital  
Regina Albrink
Beethoven en Nocturnes van Chopin

Regina Albrink

Op zaterdag 10 februari om 15.00 uur neemt pianiste Regina Albrink plaats achter de vleugel in ’t Mosterdzaadje. En niet alleen door haar briljante spel, maar ook haar innemende presentatie maken haar concerten geliefd. Op haar programma deze middag Beethoven en Chopin.

Ze begint haar recital met de sonate op. 26, in As van Ludwig van Beethoven, dat was een lievelingsstuk van  Frédéric Chopin en is daardoor mooi gelinkt aan de nocturnes van Chopin waarmee ze het programma vervolgt.

De lieflijke sonate op. 26  van Beethoven is vooral bekend om zijn derde deel: Marcia Funèbre. Van een onvergetelijke schoonheid zijn echter ook het eerste deel met zijn variaties en het laatste lichtvoetige perpetuum mobile.

Chopin heeft zijn hele leven nocturnes gecomponeerd. Nocturne betekent letterlijk nachtstuk en heeft vaak een lyrisch, zangerige melodie die dromerig en melancholiek van karakter is.

John Field was de eerste die nocturnes schreef, maar Chopin heeft met zijn 22 expressieve nocturnes het nachtstuk echt beroemd gemaakt.

Reacties zijn afgesloten.