Noël, Noël! en pianist Demian Filatov

Beste mensen,

Met twee geweldig mooie concerten sluiten we het jaar 2023 af. Op zaterdag met Noël, Noël! een sfeervol en herkenbaar kerstprogramma in de betoverende combinatie van harp, fluit en zang door het befaamde Ronsard Trio. Dan, op tweede Kerstdag maken we kennis met de heel jeugdige pianist Demian Filatov. Zijn docent van het Conservatorium Frank van de Laar introduceert hem vol trots. Ze spelen samen en solo. Wens jullie allemaal goede dagen.

Noël, Noël!

Het Ronsard Trio

Op zaterdag 23 december om 15.00 uur brengt Het Ronsard Trio het kerstprogramma Noël, Noël. Het ensemble bestaat uit stuk voor stuk fantastische musici. Het zijn Mariët Kaasschieter – sopraan, Marion Schopman – fluiten en Lenie de Meij – harp. Noël, Noël is een mooi, herkenbaar en vrolijk kerstprogramma met voor elk wat wils. Zo brengen ze naast bekende kerstliederen de Three Wintersongs van Schoonenbeek, Trios chants de Noël van Martin, de Sussex Carol van Willcocks en een aantal Nederlandse kerstliedjes in een bewerking van Ton Koopman.

Ze delen inmiddels al 10 jaar hun enthousiasme en lichten op aansprekende wijze de werken toe.

De Meester en zijn Tovenaarsleerling

Demian Filatov [foto: Marjanka]

Tweede Kerstdag, dinsdag 26 december om 15.00 uur treden de pianisten Frank van de Laar en Demian Filatov op in ’t Mosterdzaadje.

Frank van de Laar is hoofdvakdocent piano aan de conservatoria in Zwolle en Amsterdam. Daar maakte hij kennis met een heel jeugdig, maar zeer groot talent: Demian Filatov. Hij werd met zijn 13 jaren toegelaten tot het conservatorium. Direct ook won hij het Prinses Christina Concours. De twee pianisten, de meester en zijn leerling gaan samen spelen en ook soleren. Op hun programma staan Bach, Haydn, Chopin, Grieg, Rachmaninoff, Liszt, Fauré en Dvořák.

Aanvankelijk zou Frank van de Laar met de celliste Anastasia Feruvela komen, maar zij moest onverhoopt werken. Hún concert staat nu in de agenda op zondag 3 maart.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.